7.3 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialELLA FITZGERALD, omagiată de GOOLE printr-un doodle special

ELLA FITZGERALD, omagiată de GOOLE printr-un doodle special

ELLA FITZGERALD, renumita cântăreaţă de jazz, este omagiată de GOOGLE printr-un logo special, la 96 de ani de la naşterea artistei. Supranumită “The First Lady of Song/Prima doamnă a cântecului”, Ella Fitzgerald s-a remarcat cu o excepţională voce, capabilă să atingă trei octave, potrivit Mediafax.

ELLA FITZGERALD a primit de trei ori Premiul Grammy şi a contribuit la dezvoltarea stilului vocal interpretativ modern în jazz. A lăsat posterităţii o bogată operă, în sute de înregistrări discografice.

Citeşte şi Google celebrează, luni, Ziua Pământului

Cântăreaţa s-a născut la 25 aprilie 1917 în Newport News, statul Virginia. ELLA FITZGERALD a colaborat cu artişti renumiţi, printre care Louis Armstrong şi Count Basie.

Legendare au rămas apariţiile ei alături de trompetistul Louis Armstrong în concerte sau în opera “Porgy and Bess” de George Gershwin, în care a interpretat cu deosebită sensibilitate faimoasa arie “Summertime”.

A apărut în filmele muzicale “Pete Kelly’s Blues” (1955), “St. Louis Blues” (1958), “Let No Man Write My Epitaph”.

În anul 1992 dă ultimul său concert. Starea sănătăţii se agravează (suferea de diabet) şi, din cauza unor obstrucţii arteriale, în 1993 i se amputează ambele gambe.

ELLA FITZGERALD a murit la 15 iunie 1996 în Beverly Hill,California.

Citeşte şi GOOGLE îl sărbătoreşte pe LEONARD EULER printr-un DOODLE special

Cele mai citite

Palestina: Mahmoud Abbas a acceptat demisia guvernului lui Mohammed Shtayyeh

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acceptat luni demisia guvernului premierului Mohammed Shtayyeh, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, relatează AFP, preluat de agerpres.ro. "Preşedintele a...

Ploile extreme avariază casele din Amazonia din Peru

Videoclipul aerian din Amazonia, din Peru, a surprins amploarea devastării în regiunea Madre de Dios, după ce ploile extreme au transformat străzile în râuri...

ONU avertizează că asistența umanitară în Gaza se va încheia în cazul unei ofensive la Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că programele de asistenţă umanitară din Fâşia Gaza se vor încheia în cazul unei ofensive...
Ultima oră
Pe aceeași temă