Ajuns la a cincea sa ediţie, “Târgul Mărţişorului”, organizat la Şcoale Gheorghe Ţiţeica din Constanţa, a reunite peste o mie de participanţi din rândul elevilor, dar şi invitaţi speciali la cumpărături: părinţi, bunici, prieteni.
Coordonatorii proiectului, profesoarele Emilia Cadâr şi Dorina Foroglu, alături de celelalte cadre didactice ale instituţiei amintite, au mobilizat toate clasele primare şi gimnaziale într-o desfăşurare impresionantă de forţe.
Elevii au pregătit în ultimele două săptămâni felicitări şi mărţişoare din materiale reciclabile, lucrate manual în diferite tehnici, unele necesitând migală şi extrem de multă creativitate. Mihaela Căşărică, elevă în clasa a VIII-a B, ne-a mărturisit: “Anul acesta nu vrem să mai purtăm plastic chinezesc strălucitor, simboluri africane sau asiatice, doar pentru a strânge like-uri pe Facebook! Mai simplu înseamnă mai frumos!”
Astfel că cei mari şi mici s-au întors la simbolurile româneşti ale primăverii, cu gândul la frumuseţe, noroc şi prietenie.
De asemenea, tot în această zi, a fost celebrat şi Ion Creangă, născut pe 1 martie. Clasele a III-a B şi a VI-a D, coordonate de profesoarele Marieta Lazăr şi Mihaela Străjeru, alături de bibliotecara şcolii, Anca Moşoiu, au desfăşurat ore speciale: concurs de cultură generală vizând viaţa şi opera scriitorului humuleştean, dar şi vizionarea unor secvenţe reprezentative din filmul “Un bulgăre de humă”, filmul din 1989 al lui Nicolae Mărgineanu.
Directorul instituţiei, Aneta Dragnea, remarca: „În fiecare an de 1 Martie, este greu să marcăm poate la fel de intens atât sărbătoarea Mărţişorului, cât şi naşterea lui Ion Creangă. Dar ne străduim şi, în entuziasmul general, sunt convinsă că activităţile au reuşit şi de data aceasta”