19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialElevii moldoveni vor studia "Istoria Românilor" opţional

Elevii moldoveni vor studia „Istoria Românilor” opţional

Ministrul moldovean al Educaţiei a anunţat miercuri, la încheierea unei şedinţe de Guvern, unele modificări privind studiul istorie, între care şi faptul că disciplina „Istoria Românilor” va fi opţională, iar manualele vor fi recomandate de către profesori, relatează ProTV Chişinău, potrivit Mediafax.

„Aceste modificări în programul şcolar sunt în strictă concordanţă cu standardele europene şi punctul de vedere al organismelor internaţionale”, a declarat Mihai Sleahtitchi, fără alte precizări în acest sens. „De asemenea, manualele se vor numi manuale de Istorie”, a mai spus ministrul moldovean al Educaţiei.

El a anunţat că în anul şcolar 2011-2012 vor exista „trei manuale de istorie, şi anume pentru clasa a cincea, pentru clasa a zecea şi pentru clasa a douăsprezecea”.

„Manualul de Istoria Românilor va fi oferit opţional şi va fi recomandat de către profesori, în anumite situaţii, pe anumite segmente”, a mai precizat Sleahtitchi. „Acceptăm, cu plăcere, orice alt manual care ar putea servi ca sursă suplimentară”, a continuat ministrul.

El a mai anunţat că disciplina „Istorie” constă, în proporţie de 50 la sută în istorie universală, 45 la sută istorie naţională şi 5 la sută istorie locală sau regională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă