29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialElevii invata pe unde apuca

Elevii invata pe unde apuca

In unele asezari vasluiene sunt mari dificultati in ceea ce priveste activitatea didactica, din cauza existentei doar a unor spatii improprii, care pun in pericol siguranta elevilor.

La Rafaila se invata la magazin

In comuna vasluiana Rafaila, reinfiintata de curand, studiul a devenit o adevarata problema. Aici sunt peste trei sute de elevi de clasele I-VIII si aproximativ o suta de prescolari care se inghesuie intr-o singura scoala, ca si in alte spatii amenajate la caminul cultural si intr-un magazin satesc. Conducerea scolii a intocmit o adresa prin care solicita construirea unui sediu care sa cuprinda opt sali de clasa pentru elevi si alte sase pentru prescolari. Acestia din urma isi desfasoara in prezent activitatea in fostul local de scoala, care cuprinde doar o sala mare si friguroasa chiar si atunci cand este incalzita. Celelalte sali ale cladirii au fost inchise, deoarece pun in pericol viata copiilor. „Impreuna cu directorul scolii, am intocmit proiectul unui sediu, dar deocamdata nu sunt fonduri pentru realizarea acestuia, asa ca va mai trece vreme pana vom putea rezolva aceasta problema”, a spus Costica Fanariu, primarul comunei Rafaila.

Alte sate, aceeasi situatie

Probleme mari sunt si in satul Sasova, comuna Rebricea, unde cei 17 copii din ciclul primar invata intr-o scoala construita in urma cu jumatate de secol, devenita intre timp o ruina. Ca o masura de precautie, in mijlocul salilor de clasa au fost montati stalpi grosi de lemn, meniti sa-i protejeze pe elevi de un posibil dezastru. Situatii similare sunt si in satul Bolati din comuna Rebricea, ca si in satul Rasnita din comuna Laza.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă