19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEleva de la Liceul Matei Basarab din Capitala diagnosticata cu gripa porcina

Eleva de la Liceul Matei Basarab din Capitala diagnosticata cu gripa porcina

O eleva de la Liceul Matei Basarab din Bucuresti a fost depistata cu gripa porcina, in urma triajului efectuat in dimineata zilei de miercuri, a confirmat pentru NewsIn directorul Administratiei Spitalelor Bucuresti, Marius Savu.

Eleva este in clasa a IX-a, iar cursurile clasei unde invata au fost suspendate, conform protocolului, pentru sapte zile.

Pe de alta parte, Marius Savu a semnalat una dintre problemele majore din scoli, si anume lipsa personalului sanitar din unele unitati, in ciuda memoriilor repetate catre guvern de a debloca posturile de medici din unitatile de invatamant.

Numarul cazurilor de gripa A/H1N1 ajunsese, marti seara, la 650, de la ultimul bilant al autoritatilor facut public luni inregistrandu-se aproape 100 de noi imbolnaviri, a anuntat Administratia Prezidentiala, dupa sedinta CSAT.

CSAT a stabilit ca, in acest moment, posibilitatile de a importa doze de vaccin pandemic sunt foarte limitate, insa Romania este insa unul dintre cei opt producatori europeni ai acestui vaccin, avand posibilitatea de a-si asigura intregul necesar de doze de vaccin. "La Institutul Cantacuzino se afla pe stoc peste 1,3 milioane doze de vaccin, care vor putea fi utilizate spre sfarsitul lunii noiembrie, odata cu eliberarea autorizatiei de punere pe piata", se subliniaza in comunicatul de presa.

In cadrul sedintei CSAT, convocate marti de seful statului, s-a luat decizia suplimentarii fondurilor pentru achizitia de echipamente, medicamente, mijloace de protectie si vaccinuri. De asemenea, s-a discutat o serie de masuri pentru o mai buna comunicare intre institutiile responsabile, precum si pentru o mai buna informare a opiniei public

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a analizat, in sedinta de marti, situatia gripei A/H1N1, scenariile diferite de evolutie a pandemiei, precum si masurile care se impun a fi luate in continuare de catre Guvern.

La sedinta a participat si secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel, care a anuntat, marti dimineata, inainte de audierea in Comisia de sanatate ca demisioneaza, precizand ca Romania trebuie sa fie pregatita sa trateze si eventual sa-si asume intre 3.300 si 6.000 de posibile decese daca ramane la categoria de pandemie cu rata de deces de sub 0,1%.

El a sustinut ca, in aceste conditii, Romania trebuie sa fie pregatita cu sectii de terapie intensiva pentru a putea asista acesti pacienti. "Acesti pacienti dezvolta in timp foarte scurt, circa 78 de ore, sindromul asa-numitului plaman alb", a spus Streinu Cercel, precizand ca in aceasta faza pacientul se sufoca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă