8.7 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialElena Udrea: Primele locuinte ANL din fonduri private, la toamnă

Elena Udrea: Primele locuinte ANL din fonduri private, la toamnă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a spus astăzi, la la inaugurarea unui bloc cu locuinţe ANL destinate tinerilor pentru închiriere, în cartierul Nicolae Tonitza, că primele locuinţe ANL finanţate din fonduri private vor începe să fie construite din toamna anului 2011, potrivit Agerpres.

Ministrul Dezvoltării a adăugat că nu există fonduri suficiente pentru a acoperi nivelul cererii de locuinţe din Bucureşti şi la nivel naţional.

“Din păcate nu sunt bani pe cât de mare e nevoia de locuinţe în Bucureşti şi la nivelul ţării, de aceea noi încercăm să vindem locuinţele care sunt de mult în chirie, iar pe de altă parte să atragem fonduri private”, a menţionat Elena Udrea.

Valoarea totală a investiţiei pentru blocul ANL inaugurat vineri de aproape 7,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Blocul are 48 de unităţi locative, dintre care 20 de garsoniere şi 28 de apartamente cu două camere. Totodată, au început lucrările la un bloc învecinat, care va avea tot 48 de apartamente.

Prezent la eveniment, primarul sectorului 4 al capitalei, Cristian Popescu a subliniat că sunt oameni care au depus cererile pentru casă şi au aşteptat 10-12 ani, depăşind limita vârstei necesare pentru a primi locuinţele.

Lista de aşteptare este foarte mare şi trebuie să găsim o soluţie, dacă există posibilitatea, pentru că sunt oameni care au depus cererile pentru casă şi au aşteptat 10-12 ani, depăşind vârsta. Am avut 10 oameni care ne-au dat în judecată, iar 10 apartamente din aceste blocuri nu le-am repartizat, aşteptând hotărârea instanţei. Astăzi legea nu îmi permite să le pot repartiza, chiar dacă au fost prioritari şi au aşteptat 10 ani” a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă