23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialEgiptul va respecta "toate tratatele internaţionale", implicit cel cu Israelul

Egiptul va respecta “toate tratatele internaţionale”, implicit cel cu Israelul

Autoritatile militare din Egipt au reafirmat sâmbătă, printr-un anunş citit la televiziunea de stat, angajamentul ţării de a respecta toate tratatele internaţionale, după demisia preşedintelui Hosni Mubarak, ceea ce presupune că tratatul de pace cu Israelul va rămâne intact, informează BBC. citat de Hotnews.

Armata a promis de asemenea că va garanta o tranziţie paşnică până când un nou guvern va fi format, care “va pava calea pentru o autoritate civilă care să construiască un stat liber democratic.”

Nu a dat însă niciun calendar al tranziţiei.

Declaraţia a venit pe fondul celebrărilor care au loc în Piata Tahrir din Cairo, epicentrul protestelor care au determinat demisia lui Mubarak.

Plecarea liderului care a condus Egiptul timp de trei decenii a fost primită cu îngrijorare de politicienii israelieni, care se tem că o schimbare la conducerea ţării ar pune în pericol acordurile din 1979 între cele doua state.

La începutul lunii, mişcarea islamistă Fraţii Musulmani, principala forţă de opoziţie egipteană, speră să creeze un guvern interimar şi să anuleze acordul de pace semnat cu Israelul, imediat după demisia preşedintelui Mubarak.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă