21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEgipt: Comandantul Consiliului militar va depune mărturie în procesul Mubarak cu uşile...

Egipt: Comandantul Consiliului militar va depune mărturie în procesul Mubarak cu uşile închise

Comandantul Consiliului Militar aflat la putere în Egipt, mareşalul Hussein Tantaoui, a fost convocat să depună mărturie cu uşile închise, în 11 septembrie, în procesul fostului preşedinte Hosni Mubarak, a anunţat preşedintele tribunalului , relatează AFP, potrivit Mediafax.

Comandantul Statului Major egiptean Sami Anan şi fostul director al serviciilor secrete, generalul Omar Suleiman, vicepreşedintele lui Mubarak la data îndepărtării sale de la putere, în 11 februarie, vor depune şi ei mărturie cu uşile închise, în 12 şi 13 septembrie, a adăugat judecătorul Ahmed Refaat.

Magistratul a mai anunţat, la sfârşitul celei de a patra zile de audieri, că procesul va fi reluat joi.

El a adăugat că actualul ministru de Interne Mansour el-Issaoui şi predecesorul său, Mahmoud Wagdi, vor fi de asemenea audiaţi, în 14 şi 15 septembrie.

El a explicat că procedura audierii cu uşile închise a fost hotărâtă din motive legate de „securitatea naţională”.

Aceste audieri urmează unei cereri în acest sens din partea avocaţilor familiilor victimelor reprimării mişcării de revoltă care s-a încheiat cu înlăturarea lui Mubarak de la putere.

Fostul preşedinte, în vârstă de 83 de ani, s-a prezentat la proces tot pe o targă, din cauza stării de sănătate. Fiii săi Alaa şi Gamal, dar şi fostul ministru de Interne Habib el-Adli sunt judecaţi în acelaşi timp.

Procesul a început în 3 august, la un tribunal penal al cărui sediu a fost stabilit în localurile unei şcoli de poliţie de la periferia capitalei egiptene, Cairo.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă