19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEgalitate de sanse intre femei si barbati

Egalitate de sanse intre femei si barbati

A fost aprobata Ordonanta Guvernului nr. 56/2006 care aducea modificari Legii privind egalitatea de sanse intre femei si barbati. Astfel, potrivit alineatului (2) din articolul 10, este interzis sa i se solicite unei candidate, in vederea angajarii, sa prezinte un test de graviditate si/sau sa semneze un angajament ca nu va ramane insarcinata sau ca nu va naste pe durata de valabilitate a contractului individual de munca.

Protectia spatiilor verzi

Potrivit MO nr. 36 din 18 ianuarie 2007 a fost publicata Legea privind reglementarea si administrarea spatiilor verzi din zonele urbane. Conform legii citate, protectia spatiilor verzi, a dotarilor specifice sau a mobilierului urban specific este asigurata de catre proprietarii si administratorii acestora si prin intermediul institutiilor de ordine publica abilitate conform legislatiei in vigoare. Institutiile de ordine publica sunt obligate sa acorde ajutorul solicitat de proprietarii si administratorii spatii-lor verzi in vederea prevenirii si combaterii actiunilor ilicite de deteriorare sau distrugere a obiectivelor si vegetatiilor din spatiile verzi. Pro-tectia vegetatiei spatiilor verzi impotriva daunatorilor se efectueaza in baza prognozelor si avertizarilor facute de unitatea fitosanitara locala cu atributii de prevenire, indrumare si control de specialitate pentru protectia plantelor.

Cainii fara stapan

In MO nr. 892/2.11.2006 a aparut Legea pentru modificarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan. In cadrul acestei legi se specifica urmatoarele: Cainii fara stapan vor fi capturati si transportati in adaposturile serviciilor pentru gestionarea cainilor fara stapan, unde vor fi cazati o perioada de sapte zile, cu respectarea normelor in vigoare. Cainii nerevendicati in termen de doua zile pot fi adoptati de persoane fizice sau de centrele de adoptie special amenajate si organizate in acest scop.

Posturi vacante in invatamantul minoritar

In M.Of. nr. 22 din 15.01.2007 a fost publicat Ordinul prin care a fost aprobata Programa  de Limba si literatura bulgara pentru educatoare si invatatori, specifica pentru ocuparea posturilor didactice vacante in invatamantul preuniversitar, programa de Limba si literatura maghiara materna pentru educatoare, specifica pentru ocuparea posturilor didactice vacante in invatamantul  preuniversitar, Programa de Limba si literatura  maghiara materna pentru invatatori, specifica pentru ocuparea posturilor didactice vacante in invatamantul preuniversitar si Programa de Limba si literatura maghiara pentru profesori, specifica pentru ocuparea posturilor didactice vacante in invatamantul preuniversitar. Programele aprobate prin prezentul ordin se aplica incepand cu anul scolar 2006-2007.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă