21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEfectul europarlamentarelor: Becali cere ridicarea interdictiei de a parasi tara

Efectul europarlamentarelor: Becali cere ridicarea interdictiei de a parasi tara

Judecatoria sectorului 1 judeca, marti, o noua o cerere de a lui George Becali de a-i fi ridicata interdictia de a parasi tara, depusa la instanta in 3 iunie, anunta Mediafax.

Saptamana trecuta, George Becali a facut o cerere de ridicare a masurilor impuse de controlul judiciar, dupa ce la sfarsitul lunii trecute si-a retras de pe rol o solicitare asemanatoare.

Potrivit rezultatelor partiale de la alegerile de duminica, Becali a obtinut un mandat de europarlamentar, fiind propus candidat pe listele PRM in timp ce se afla in arest preventiv.

Gigi Becali a obtinut, la aceeasi instanta, posibilitatea de a merge in campania electorala, in tara. In 7 mai, Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a admis in parte un capat de cerere a lui Gigi Becali, candidat PRM la europarlamentare, de a-si face campanie electorala in tara, respingand solicitarea acestuia de a pleca in strainatate.

Judecatoria sectorului 1 i-a impus lui Gigi Becali ca inainte cu 24 de ore de a pleca din Bucuresti sau judetul Ilfov sa anunte autoritatile judiciare in legatura cu destinatia sa.

Hotararea a fost atacata cu recurs care s-a judecat, o saptamana mai tarziu, la Tribunalul Capitalei, instanta mentinand decizia judecatoriei.

In motivarea deciziei Judecatoriei sectorului 1 se arata ca lui Becali i s-au ridicat partial interdictiile doar in vederea exercitarii in mod corespunzator a dreptului constitutional de a fi ales, orice candidat avand dreptul de a-si face campanie electorala.

Gigi Becali a participat, in 16 mai, la Iasi la manifestarile legate de Ziua Europei, dupa care a fost prezent, alaturi de liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, la o actiune electorala a acestei formatiuni politice.

In urma cu aproximativ doua luni, in 17 aprilie, Gigi Becali parasea arestul preventiv, dupa ce a fost eliberat sub control judiciar, instanta Tribunalului Bucuresti admitand recursul acestuia impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 1 – care apreciase ca nu se modificase temeiul legal care a stat la baza arestarii lui Becali, cu atat mai mult cu cat in dosar mai fusesera arestate alte persoane. Becali este acuzat de lipsire de libertate in mod ilegal, fapta pedepsita cu inchisoare de la sapte la 15 ani (daca fapta este savarsita prin simularea de calitati oficiale, prin rapire, de o persoana inarmata, de doua sau mai multe persoane impreuna sau daca in schimbul eliberarii se cere un folos material sau orice avantaj).

Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali le-a cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG, unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat Mercedesul finantatorului si ca nu vor reclama Politiei faptul ca au fost urmariti cu masinile, urcati cu forta in vehicule si dusi in Pipera. Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generatie (PNG).

Instanta i-a impus lui Gigi Becali sa nu paraseasca Bucurestiul sau judetul Ilfov fara o incuviintare prealabila din partea anchetatorilor, sa se prezinte ori de cate ori este citat la instanta sau la Parchet si sa nu se apropie de partile vatamate din dosar, de martori sau de cei "alaturi de care a comis fapta".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă