32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialEfectele autosuspendarii lui Nastase

Efectele autosuspendarii lui Nastase

Decizia lui Adrian Nastase de a se autosuspenda din functia de presedinte executiv al PSD a avut la baza dorinta de a nu prejudicia imaginea partidului. Cu voce tare, presedintele Camerei Deputatilor a pus pe seama adversarilor politici, serviti „la cleste” de serviciile secrete, declansarea scandalului legat de mostenirea de care beneficiaza Dana Nastase.
Nastase s-a uitat probabil dincolo de gard in loc sa priveasca in imediata sa vecinatate, adica printre colegii de partid pe care, de-a lungul timpului, si i-a transformat in dusmani. Unul dintre cei care, mai mult ca sigur, ii poarta sambetele (in cel mai romanesc sens al cuvantului) este Ion Iliescu, la a carui debarcare de la sefia partidului Nastase a avut cea mai insemnata contributie. Timpul a dovedit ca Iliescu nici nu iarta, nici nu uita si ca plateste polite cu varf si indesat. Nu este exclus ca recentele evenimente din PSD sa produca sciziunea de care s-a vorbit cu mai mult timp in urma: pe de o parte, adeptii lui Ion Iliescu, vaduviti de pozitiile cheie, pe de alta, noul val, tinerii satui sa respecte regulile impuse de vechea generatie.
Pozitia adoptata de Adrian Nastase i-a scutit pe membrii Biroului Permanent National sa ia o decizie prin care sa intre in conflict cu unul dintre cei mai puternici reprezentanti ai partidului. „Efectele autosuspendarii lui Nastase ar trebui sa aiba consecinte si in teritoriu”, a declarat Stelian Dutu, presedintele PD Constanta.
Pe de alta parte, social-democratii sunt de parere ca structurile de partid sunt atat de bine puse la punct incat activitatea nu va avea de suferit de pe urma deciziei lui Adrian Nastase de a se autosuspenda din functia de presedinte executiv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă