25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEdilii Capitalei vor să cheltuiască opt milioane euro pe coşuri de gunoi,...

Edilii Capitalei vor să cheltuiască opt milioane euro pe coşuri de gunoi, bănci şi jardiniere

Administraţia Străzilor, instituţie subordonată municipalităţii bucureştene, oferă 34 de milioane de lei (circa opt milioane de euro) pentru achiziţionarea de coşuri de gunoi, stâlpi, limitatoare de viteză, bănci şi jardiniere, unele din acestea trebuind să fie din lemn exotic, informează NewsIn.

Licitaţia ar urma să aibă loc la 20 septembrie, după cum se precizează pe site-ul guvernamental de licitaţii publice.

Cantitatea de mobilier urban achiziţionată va depinde, conform documentelor licitaţiei, şi de preţurile oferite se participanţi, în limita sumei pe care Administraţia Străzilor este dispusă să o cheltuiască.

Printre coşurile de gunoi pe care edilii vor să le cumpere se numără coşuri cu scrumieră suport din fontă turnată, coşuri ornamentale din rigle din lemn de pin cu cadru metalic şi coşuri cu structura ornamentală produsă din tablă, sub formă de cilindru. Acestea din urmă vor avea elemente decorative cu design reprezentativ, cum ar fi Stema Bucureştiului, însemnul Acvilei (în caietul de liciaţie se face precizarea că acest element „face referire la originea latină, dar simbolizează şi că municipiul Bucureşti a fost construit în epoca feudală şi a dobândit statutul de „cetate de scaun”), Crucea purtata în cioc (care „atestă răspândirea creştinismului”), Coroana murală („semn al centrului urban şi al statutului de municipiu”).

Printre lăzile de stocare dorite de Adminsitraţia Străzilor se număr cele cu faţă de lemn exotic, cu capacitatea de 60 de litri.

Băncile ce ar urma să fie cumpărate sunt de diferite tipuri. Se doresc, astfel, bănci cu suport din piatră naturală şi schelet din oţel, bănci cu structura metalică din lemn de esenţă tare, bănci din lemn de pin cu structură metalică şi spătar, precum şi bănci din lemn de brad tratat.

Tot la capitolul achiziţii sunt trecute elemente decorative cu funcţia de scrumieră cu capac din oţel tubular şi elemente decorative cu funcţia de banca stradală, confecţionate din lemn exotic

În privinţa jardinierilor, o parte dintre acestea vor fi din beton mozaic, iar ghivecile pentru flori, din lemn exotic lăcuit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă