8.3 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialEd Miliband anunţă o "schimbare de abordare" a imigraţiei şi denunţă numărul...

Ed Miliband anunţă o “schimbare de abordare” a imigraţiei şi denunţă numărul mare de imigranţi

Liderul opoziţiei laburiste britanice Ed Miliband a anunţat vineri o “schimbare de abordare” a imigraţiei, denunţând predominanţa în anumite sectoare de activitate a imigranţilor provenind din ţările care au aderat recent la Uniunea Europeană (UE), relatează Mediafax.

Ed Miliband a apreciat că întreprinderile care au ca angajaţi peste 25% străini ar trebui semnalate Agenţiei britanice pentru locuri de muncă Jobcenter Plus.

“Dacă vrem să răspundem preocupărilor oamenilor, cred că Partidul Laburist trebuie să îşi schimbe modul de abordare a imigraţiei”, a declarat Miliband într-un discurs susţinut la Institute For Public Policy Research (IPPR).

“Publicul ne-a devansat constatând anumite probleme cauzate de ritmul susţinut al imigraţiei, în special din Uniunea Europeană extinsă”, a apreciat el.

“Nu trebuie ca în sectoare care se află în centrul economiei noastre, ca de exemplu construcţiile şi agricultura, agenţiile de recrutare (de forţă de muncă) să se poată lăuda că angajează doar polonezi sau să denigreze talentele locale”, a subliniat el.

Liderul laburist a îndemnat totodată la o pedepsire mai aspră a angajatorilor care nu respectă legislaţia privind salariul minim.

Deşi a afirmat că nu vrea să impună vreo “cotă”, el a lăudat crearea unui sistem în cadrul căruia serviciile de imigraţie să poată să semnaleze sectoarele în care “proporţia imigranţilor în privinţa mâinii de lucru a crescut în mod spectaculos”.

“Nu este nimic rău în a angaja muncitori polonezi, bone suedeze sau bucătari francezi”, a subliniat el. Provenind dintr-o familie de evrei polonezi, Ed Miliband a amintit că este el-însuşi “fiu de imigrant” şi că el crede în “beneficiile” imigraţiei.

Însă “oamenii care îşi fac griji din cauza imigraţiei, vorbesc despre imigraţie, se gândesc la imigraţie nu sunt, totuşi, doar din acest motiv, sectari”, a apreciat Miliband, referindu-se la o “gafă” a lui Gordon Brown din 2010.

În plină campanie pentru alegerile legislative, fostul premier laburist şi-a exprimat dispreţul, calificând-o drept “sectară” pe o pensionară care critica valul important de imigranţi provenind din Europa de Est.

Ed Miliband a apreciat că ultimul Guvern laburist a “greşit” în problema imigraţiei. “Am fost prea deconectaţi de preocupările muncitprilor”, a apreciat el.

Cele mai citite

Franța, prima țară din lume care înscrie dreptul la avort în Constituție

Franţa a devenit luni prima ţară din lume care a înscris explicit în Constituţia sa dreptul la întreruperea voluntară a sarcinii, spre marea nemulţumire...

Prognoza meteo pe regiuni. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 4 - 17 martie. Astfel, în următoarele două săptămâni,...

Copil violat de două ori de către colegii de școală: pot fi pedepsite aceste

Directoarea școlii susține că nu. Dar este profund tulburător să citim despre un astfel de incident tragic, care ar fi avut loc într-o...
Ultima oră
Pe aceeași temă