12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialSecretarul general al ONU, Ban Ki-moon este de părere că forţele de...

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon este de părere că forţele de securitate irakiene nu trebuie să intervină în procesul politic

Ban Ki-moon, secretarul General al ONU a avertizat că este imperativ ca  forţele de securitate să dea dovadă de reţinere şi să nu intervină în procesul politic", informează Mediafax.

"Populaţia irakiană are nevoie de securitate. Însă otrava urii şi violenţa se răspândesc", a afirmat el.

Secretarul general al ONU a îndemnat comunitatea internaţională să ajute persoanele persecutate de jihadişti în nordul Irakului.

Numirea lui Haidar al-Abadi în funcţia de premier al Irakului a fost salutată de către Ban Ki-moon, precum şi de liderii din Statele Unite şi Iran.

Haidar al-Abadi, numit luni premier al Irakului, a trăit mai mulţi ani în exil, însă are o activitate îndelungată în Parlamentul irakian şi era considerat un apropiat al predecesorului său Nuri al-Maliki, până la desemnarea sa la conducerea Guvernului de la Bagdad.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă