20.2 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialEconomistul german Thilo Sarrazin, acuzat de rasism, exclude ideea รฎnfiinลฃฤƒrii unui partid...

Economistul german Thilo Sarrazin, acuzat de rasism, exclude ideea รฎnfiinลฃฤƒrii unui partid politic

Economistul german Thilo Sarrazin, aflat în centrul unei polemici dupฤƒ declaraลฃii considerate rasiste, exclude posibilitatea înfiinลฃฤƒrii unui partid politic, deลŸi ideile sale privind eลŸecul integrฤƒrii musulmanilor par sฤƒ fie agreate de populaลฃie, informeazฤƒ AFP, citatฤƒ de Mediafax.

„Nu am fost niciodatฤƒ o persoanฤƒ de prim rang ลŸi nu voi fi niciodatฤƒ”, afirmฤƒ Sarrazin, citat de sฤƒptฤƒmânalul Focus. „Nu intenลฃionez sฤƒ înfiinลฃez niciun partid”, declarฤƒ Sarrazin, care este membru al Partidului Social-Democrat (SPD, de opoziลฃie).

Banca Centralฤƒ a Germaniei, din al cฤƒrei Consiliu de administraลฃie face parte, a cerut excluderea sa dupฤƒ ce a declarat cฤƒ musulmanii refuzฤƒ sฤƒ se integreze în Germania.

Decizia excluderii sale din Bundesbank revine preลŸedintelui ลฃฤƒrii, Christian Wulff.

Thilo Sarrazin, care va face ลŸi obiectul unei proceduri de excludere din SPD, este comparat cu liderul partidului antimusulman din Olanda (PVV), Geert Wilders.

Sarrazin a reiterat cฤƒ nu doreลŸte sฤƒ pฤƒrฤƒseascฤƒ SPD, explicând cฤƒ aparลฃine acestui partid. „Un catolic nu pฤƒrฤƒseลŸte Biserica Romano-Catolicฤƒ pentru cฤƒ nu îl place un anume papฤƒ”, explicฤƒ el.

În Germania încฤƒ nu existฤƒ miลŸcฤƒri politice populiste sau xenofobe, spre deosebire de ลฃฤƒri vecine precum Olanda, Franลฃa sau Belgia. AnaliลŸtii cred totuลŸi cฤƒ astfel de miลŸcฤƒri pot apฤƒrea ลŸi în Germania.

Thilo Sarrazin pare sฤƒ beneficieze de o anumitฤƒ susลฃinere în rândul germanilor. Liderul SPD, Sigmar Gabriel, a recunoscut cฤƒ au fost primite numeroase mesaje pentru susลฃinerea lui Sarrazin. Potrivit unui sondaj publicat de postul de televiziune N-24, 51 la sutฤƒ dintre germani se opun excluderii sale din Consiliul de administraลฃie al Bundesbank.

Cele mai citite

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...

Adolescentฤƒ spulberatฤƒ de un camion. Impactul a fost fatal

O tรขnฤƒrฤƒ de 18 ani din Buzฤƒu a fost lovitฤƒ mortal de un camion รฎn timp ce รฎncerca sฤƒ traverseze un drum judeศ›ean printr-un...

Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare รฎn carierฤƒ, are loc la Bucureศ™ti

100 de speakeri vor urca pe scena Circului Metropolitan pentru a susศ›ine un adevฤƒrat program inovator de consiliere ศ™i รฎndrumare vocaศ›ionalฤƒ destinat elevilor, menit...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ