13.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialEconomia SUA produce cu greu locuri de muncă

Economia SUA produce cu greu locuri de muncă

Economia SUA a mai câşigat 113.000 de noi locuri de muncă în ianuarie, fiind a doua lună în care rezultatele sunt sub aşteptări, informează BBC.

Economiştii au prevăzut că Departamentul pentru Muncă a SUA va raporta o creştere cu circa 180.000 a numărului de noi locuri de muncă. Cu toate acestea, rata şomajului este de 6,6%, fiind cel mai scăzut nivel înregistrat din octombrie 2008.

Citeşte şi: Provocările în schimbarea economiei lumii

Luna decembrie a adus o creştere modestă a numărului de locuri de muncă create, de la 74.000 cu o lună înainte, la 75.000.

Sectorul construcţiilor, cel mai afectat de condiţiile metro defavorabile, şi-a adăugat 48.000 de locuri de muncă în luna ianuarie. De asemenea, industria manufacturieră a creat şi ea 21.000 de posturi.

În schimb, s-a înregistrat un declin în sectorul retailului, a utilităţilor, în cel al instituţiilor guvernamentale, educaţie şi sănătate.

Cele mai citite

Olympiacos, adversara lui FCSB din Europa League, a adus un super mijlocaș!

Yusuf Yazici, internaționalul turc în vârstă de 27 de ani, a semnat cu Olympiacos Pireu, însă nu va fi eligibil pentru partida cu FCSB...

Costin Amzăr, împrumut surpriză la Al Nasr Dubai!

Dinamo a anunțat împrumutul lui Costin Amzăr la Al Nasr Dubai, echipa din Emiratele Arabe Unite, și pregătește deja un înlocuitor de top. Costin Amzăr,...

Rapid, implicată într-un litigiu la FIFA după transferul lui Boupendza

Rapid București a fost înștiințată oficial de FIFA cu privire la un litigiu legat de transferul atacantului gabonez Aaron Boupendza, Zamalek susține că jucătorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă