27.1 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialEco-Rom Ambalaje, model inedit

Eco-Rom Ambalaje, model inedit

Eco-Rom Ambalaje, deţinătoarea mărcii Punctul Verde (Der Grune Punkt) în România a desemnat proiectul câştigător de amenajare a unei zone de picnic, în cadrul concursului Picnic Design 2012.

Competiţia Picnic Design s-a desfăşurat în perioada 7 mai – 4 iunie, perioadă în care Eco-Rom Ambalaje a provocat tinerii arhitecţi să-şi pună în practică cele mai inedite idei pentru amenajarea zonelor de picnic cu un design contemporan şi practic, cu un impact minim asupra spaţiului natural şi în conformitate cu Legea picnicului.

„Pallet Picnic Park” (foto), cel mai eco-creativ proiect de amenajare a unei zone de picnic şi câştigătorul premiului întâi al competiţiei, s-a remarcat prin designul simplu şi original, având la bază o structură modulară din module de paleţi din lemn.

Proiectul aflat pe locul al doilea, realizat de Zamfirescu Alexandra, a propus o zonă de amenajare cu un impact minim asupra mediului, în care elementele sunt pe jumătate ascunse sub cota de nivel sau sunt camuflate într-o îmbrăcăminte de verdeaţă. Mai mult decât atât, elementele sunt rezistente în timp (realizate din panouri de plasă sudată)

Juriul a evaluat proiectele participante ţinând cont de calităţile lor estetice, de respectarea cerinţelor funcţionale impuse de noua Lege a picnicului şi de bugetul competiţiei, precum şi de modul în care tinerii arhitecţi au reuşit să ofere, prin proiectele lor, o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă