19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialEchipele constantene "ataca" Europa

Echipele constantene „ataca” Europa

»  Doua echipe constantene joaca maine meciuri importante in cupele europene.
»  HCM evolueaza in Liga campionilor la handbal, iar CSV 2004 Tomis disputa prima mansa din sferturile CEV Cup la volei.

Doar doua reprezentante mai are Constanta in competitiile continentale, dupa ce CVM Tomis a fost eliminata prematur din Cupa Challenge la volei. HCM Constanta mai are de jucat trei partide in Liga Campionilor la handbal masculin si este cu un pas in optimile de finala ale competitiei, in timp ce fetele de la CS Volei 2004 Tomis Constanta incearca sa ajunga in careul de asi al Cupei CEV la chiar prima aparitie pe scena voleiului european.
Lideri in campionat, baietii de la Handbal Club Municipal vor evolua maine pe terenul spaniolilor de la Pevafersa Valladolid. Rezultatul conteaza mai putin deoarece echipa de pe litoral este aproape calificata in primele 16 formatii ale continentului. Pentru echipa de pe litoral importante sunt urmatoarele doua jocuri, cele cu PAOK Salonic si Pick Szeged. In aceste doua jocuri, formatia constanteana trebuie sa obtina un punct pentru a merge in faza urmatoare a competitiei.
O misiune mult mai dificila are formatia de volei feminin, CSV 2004 Tomis. Fetele antrenate de Alexander Boskovic vor evolua in sferturile de finala ale Cupei CEV. Uralochka-NTMK Ekaterinbur din Rusia este adversara formatiei constantene, care se afla la prima prezenta din istorie in cupele europene. Spre deosebire de echipa de pe litoral, Uralochka este o prezenta constanta in competitiile continentale, in care a reusit chiar sa se impuna de mai multe ori.
Jocul tur din sferturile Cupei CEV dintre CSV 2004 Tomis si Uralochka-NTMK Ekaterinbur se disputa maine, cu incepere de la ora 20.00, in Sala Sporturilor din Constanta.

» Obiectiv indeplinit
Prezenta tomitanelor in sferturile Cupei CEV reprezinta deja o performanta notabila. Echipa de pe litoral a ajuns aici dupa doua tururi in care a castigat toate cele patru meciuri. Echipa de pe litoral nu mai are insa multe sanse in fata formatiei din Rusia, echipa mult mai bine cotata. Cu toate acestea, echipa de pe litoral a ajuns in sferturi fara a ceda vreun set, in timp ce echipa din Rusia a pierdut doua seturi in precedentele patru jocuri. Din acest punct de vedere, Tomis pare favorita, dar situatia din teren va arata cu exactitate diferenta dintre cele doua formatii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă