13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialEchipajul masculin K4 s-a calificat în finală la 1.000 m

Echipajul masculin K4 s-a calificat în finală la 1.000 m

Echipajul masculin de kaiac 4 al României s-a calificat, marţi, în finala probei de 1.000 de metri de la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce a ocupat locul 5 în semifinale.

Echipajul format din sportivii Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ioneticu şi Traian Neagu a luat startul în semifinala de la Eton Dorney pe culoarul doi, având adversari din China, Australia, Germania, Cehia, Danemarca, Rusia şi Serbia.

Parcursul României pe distanţa de 1.000 de metri a fost următorul: locul trei la 250 de metri, locul patru la 500, locul cinci la 750 şi locul cinci, clasare finală, cu timpul de două minute, 55 de secunde şi 027 miimi. În calificări, România s-a clasat pe locul patru, în prima serie.

Primele şase echipaje din semifinală, Australia, Germania, Cehia, Rusia, România şi Danemarca, s-au calificat în finala probei, care va avea loc joi.

Dumitrescu şi Mihalachi în finala

Echipajul masculin de canoe dublu al României s-a calificat, marţi, în finala probei de 1.000 de metri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Londra, după ce a ocupat locul trei în semifinale.

Liviu Dumitrescu şi Victor Mihalachi, multipli campioni europeni şi mondiali ai probei, au luat startul în prima semifinală, pe culoarul şase.

Echipajul României a încheiat cursa de 1.000 de metri pe locul trei, foarte aproape de primele două clasate, cu timpul de trei minute, 36 de secunde 551 miiimi, după situări intermediare pe locurile patru (250, 500, 750 metri). Dumitrescu şi Mihalachi s-au calificat în finala probei, în care au ajuns primele trei clasate, Rusia (3:36.456), Belarus (3:36.540) şi România, ultimul act fiind programat joi.

În calificări, tricolorii s-au clasat pe locul patru, în seria a doua.    

Cele mai citite

Judecătoare de la Curtea de Apel București, exclusă a cincea oară

Secţia disciplinară a CSM a decis luni excluderea din magistratură, pentru a cincea oară, a Danielei Panioglu, judecător la Curtea de Apel Bucureşti. Articolele...

Un nou acord UE continuă măsurile de reducere voluntară a consumului de gaze naturale încă un an

Miniștrii Energiei au ajuns la un acord politic pe marginea propunerii Comisiei Europene pentru o Recomandare a Consiliului de continuare a măsurilor de reducere...

Grecii care au înlocuit Enel în România, afaceri cu rușii de la Lukoil

O companie deținută de grecii de la PPC a acordat un contract de 54,7 milioane de lei rușilor de la Lukoil România. Se spune...
Ultima oră
Pe aceeași temă