21.7 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecial"e-Vacanta", a treia editie

„e-Vacanta”, a treia editie

A treia editie a proiectului "e-Vacanta", dedicat utilizarii inovatoare a tehnologiei informatiei si comunicatiilor in procesul educational, se va derula pana pe 1 septembrie in scoli din cele 255 de localitati incluse in proiectul "Economia bazata pe cunoastere".

Pe toata perioada iulie-august, elevii pot sa-si petreaca o parte din vacanta de vara in mod activ si creativ, intrecandu-se in concursuri, navigand pe internet, intrand in legatura cu alti copii si alte scoli. Practic, pot sa-si transforme vacanta obisnuita intr-o "e-Vacanta". scolile isi pot alege unul sau mai multe formate de desfasurare a proiectului, si anume: "Internet de vacanta", "Micul scriitor", "Desene pe monitor", "Albumul meu foto", "Parteneriat scolar pentru viitor", "Comunicare pentru internet", "Micii jurnalisti" etc. Proiectul derulat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei se adreseaza elevilor si profesorilor si are ca scop consolidarea deprinderilor de utilizare creativa a computerului si de comunicare, la acestea adaugandu-se dezvoltarea de elemente de practica pedagogica moderna. In luna septembrie se va organiza o expozitie cu cele mai reusite proiecte din cadrul "e-Vacanta".
Nu trebuie uitat ca pe perioada vacantei fiecare elev incearca sa aiba cat mai multe activitati, care sa fie mai deosebite si despre care sa le povesteasca, la revenirea la scoala, colegilor. Adica ceva mai mult decat clasica vacanta petrecuta la bunici.

»  Proiectul "e-Vacanta" consta in organizarea in cadrul scolilor a unor activitati ce implica utilizarea TIC, antrenante pentru elevi si realizate in colaborare cu profesorii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă