19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialE.ON Gaz reia furnizarea gazelor naturale către centralele din Tg. Mureş

E.ON Gaz reia furnizarea gazelor naturale către centralele din Tg. Mureş

Societatea de termoficare Energomur din Tg. Mureş a anunţat marţi că în urma discuţiilor dintre reprezentanţii E.ON Gaz România şi Primăria Tg. Mureş s-a decis reluarea furnizării gazelor naturale progresiv către centralele termice din oraş, potrivit NewsIn.

Prin urmare, societatea de termoficare începe furnizarea apei calde şi a încălzirii consumatorilor din zonele în care centralele termice au reintrat în funcţiune. „Reluarea furnizării gazelor naturale se realizează după ce E.ON Gaz România a aceptat propunerea Primăriei şi a SC Energomur SA privind plata sumei de 3,7 milioane lei până în data de 25.04.2010 respectiv plata sumei de 1,5 milioane lei până în data de 15.05.2010. Totodată, părţile au stabilit reluarea tratativelor în perioada 06 – 10 mai 2010, cu scopul revizuirii termenelor Convenţiei de Plată şi Garantare din 03.07.2009 încheiată, între SC Energomur SA, Primăria Tîrgu Mureş şi E.ON Gaz România”, se arată într-un comunicat al Energomur.

Reprezentanţii tuturor părţilor direct implicate, prin care Energomur S.A. şi Primăria municipiului Târgu Mureş şi-au luat angajamente ferme în ceea ce priveşte plata unor sume din datoriile restante şi prezentarea până în prima decadă a lunii mai a unei soluţii concrete pentru achitarea datoriilor restante.

Compania E.ON Gaz România a spus că îşi manifestă încrederea că Energomur S.A. şi Primăria municipiului Târgu Mureş vor respecta angajamentele luate astfel încât compania să nu mai fie nevoită să sisteze furnizarea gazelor naturale. Societatea Energomur a acumulat datorii faţă de E.ON Gaz România, ca urmare a neachitării contravalorii gazelor naturale consumate şi a întârzierilor înregistrate la plata facturilor.

Potrivit datelor furnizate de EON Gaz la data de 20.04.2010, valoarea totală a datoriilor Energomur S.A. se ridică la peste 24,2 milioane de lei, din care aproximativ 13,2 milioane lei reprezintă datorii restante. În perioada în care furnizarea gazelor naturale a fost sistată, respectiv în intervalul 13-16.04.2010, societatea de termoficare a efectuat plăţi în valoare de aproximativ 54 mii lei către compania E.ON.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă