20.3 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialDusuri pentru copiii romi, la o scoala din Milano

Dusuri pentru copiii romi, la o scoala din Milano

Autoritatile din cartierul Gallaratese, situat la periferia vestica a orasului Milano, au instalat la o scoala dusuri destinate special copiilor romi care studiaza aici.

Proiectul intitulat "Apa si sapun" este destinat celor 200 de copii rromi care invata la scoala "Ricardo Massa", relateaza cotidianul Il Giornale, consultat de ziare.com.

Unitatea de invatamant se afla in apropierea taberei de romi din Via Triboniano, una dintre cele mai mari din Milano si este considerata de Prefectura din Milano una dintre scolile cu "un grad ridicat de risc".

Profesorii se plang ca elevii vin la scoala cu hainele murdare, cu parul nespalat, astfel ca inainte de inceperea cursurilor fiecare copil va fi spalat. Romii reprezinta 20% din numarul total al copiilor care studiaza la scoala "Ricardo Massa".

Autoritatile s-au gandit si la problema hainelor copiilor, cu fondurile puse la dispozitie incheind un contract cu o spalatorie aflata in apropiere care le livreaza curate si calcate hainele si lenjeria copiilor romi.

Pentru instalarea bailor si a cabinelor de dus autoritatile au alocat 6.395 de euro. Pana acum acesti bani erau destinati pentru organizarea de reuniuni si seminare pe tema metodelor didactice adecvate pentru copiii romi.

Desi recunoaste ca actiunea o acuza de rasism, directoarea este convinsa ca prin aceasta initiativa "s-au daramat mai multe bariere decat s-ar fi reusit prin o suta de seminare".

Cele mai citite

Iranul a sechestrat un vas portughez în strâmtoarea Ormuz

Gărzile Revoluționare ale Iranului au sechestrat, sâmbătă, un portcontainer "cu legături" cu Israelul în Golf, a anunțat agenția oficială IRNA, la câteva zile după...

Mai multe persoane înjunghiate într-un mall din Sydney

Sute de persoane au fost evacuate astăzi dintr-un centru comercial din capitala Australiei, Sydney, după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, relatează news.com.au.O...

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad – de la rectorul plagiator, la rectorul student

Alegerile pentru funcția de rector al Universității „Aurel Vlaicu” (UAV) din Arad au înregistrat o premieră mondială: un student a ajuns rector. După...
Ultima oră
Pe aceeași temă