4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialDuşa: Apărarea cibernetică trebuie să fie o prioritate pentru statele europene

Duşa: Apărarea cibernetică trebuie să fie o prioritate pentru statele europene

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a declarat, luni, la discuţiilor din cadrul Consiliului de Afaceri Externe de la Bruxelles că este ncesar ca statele europene să coopereze pentru dezvoltarea apărării cibernetice.

„Este importantă conştientizarea, la nivelul opiniei publice europene, a necesităţii dezvoltării capacităţilor militare în vederea creşterii autonomiei strategice a UE în managementul situaţiilor de criză”, a declarat ministrul Mircea Duşa, exprimându-şi speranţa că acest lucru se va reflecta într-o susţinere adecvată a domeniului apărării în interiorul statelor membre ale UE. 

În opinia ministrului Mircea Duşa, Summit-ul european din decembrie trebuie să se constituie într-un reper strategic privind lansarea unui proces de revigorare a industriei de apărare.România îşi va asuma la nivel strategic unele obiective în ceea ce priveşte asigurarea capacităţilor militare, prin dezvoltarea industriei de apărare europene.

„Susţinem pe deplin obiectivul de creare a unei baze tehnologice şi industriale europene competitive care să ofere Uniunii Europene autonomia şi capacităţile militare necesare”, a mai declarat ministrul apărării naţionale.

În acest context, România va susţine propunerile menite să contribuie la promovarea convergenţei planificării statelor membre prin creşterea transparenţei proceselor de planificare naţională.

Agenda de marţi va cuprinde Reuniunea Comitetului Director al Agenţiei Europene pentru Apărare (EDA) în formatul miniştrilor apărării, unde se vor dezbate subiecte de actualitate asociate procesului de dezvoltare a capacităţilor militare la nivel european, dar şi stadiul de pregătire a Consiliului European din luna decembrie.

Cele mai citite

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...
Ultima oră
Pe aceeași temă