16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDuş rece pentru Halep: abandon la Dubai!

Duş rece pentru Halep: abandon la Dubai!

La doar două zile după ce a ajuns în vârf la Doha, Simona Halep a abandonat la Dubai chiar în runda inaugurală. Problemele la glezna reată peste care a trecut în semifinalele şi finala turneului qatariot s-au dovedit insurmontabile în Emiratele Arabe Unite, iar visele suporterilor care sperau s-o vadă pe constănţeancă luând o opţiune serioasă pentru Top 5 WTA s-au spulberat la jumătatea primul set din meciul cu Alize Cornet.

Deranjată evident de dureri la glezna bandajată încă din sfertul cu Sara Errani, Simona a cerut un time-out medical la 1-4 şi, deşi a revenit pe teren, a realizat că nu poate câştiga un meci în faţa unei jucătoare stoarsă de energie, dar care a ştiut exact cum să joace pentru a-i face viaţa grea româncei. Eşecul cu 1-6 din primul set a părut să n-o afecteze foarte tare pe Halep, numai că după un game câştigat lejer în actul secund, şi un al doilea pierdut la mare luptă, Simona a anunţat că nu mai continuă, fiind evident că un turneu în care programul era infernal, nu poate fi continuat cu probleme fizice. Decizia de a abandona a fost, probabil, cea mai bună în condiţiile date, riscul de a agrava o accidentare fiind prea mari într-un moment în care presiunea rezultatului nu exista cu adevărat.

Din fericire, Halep nu a jucat anul trecut la turneul din Dubai, astfel că nu va pierde niciun punct în clasamentul WTA şi are şanse să-şi păstreze locul 9 pe care îl ocupă de luni, dacă Angelique Kerber nu face o surpriză în Emirate.

 

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă