16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDupă Halep, Horia Tecău rescrie istoria la Australian Open

După Halep, Horia Tecău rescrie istoria la Australian Open

În mod normal nu este o ştire de primă pagină, dar vestea de la Antipozi că Horia Tecău şi Sania Mirza au ajuns în semifinale, nu poate decât să bucure, mai ales pe constănţeni. Este adevărat că adversari le-au fost Julia Goerges şi Aisam Qareshi, adică nu o pereche de top, dar şansa şi-o face fiecare, şi acest 6-3, 6-4 este îmbucurător pentru semifinale.

Mulţumiri lui… Horia

„Când îl ai pe Horia la serviciu, ce poţi să mai ceri?”, a declarat fericită Sania Mirza la finalul partidei din sferturile de finală ale Australian Open. Printre mulţumirile pentru public şi suporterii indieni şi români, afirmaţia Saniei a spus totul despre ce au jucat cei doi până înaintea penultimului act. Joi de dimineaţă, Tecău a fost magistral la serviciu, iar jocul ca pereche a crescut de la meci la meci. Faptul că setul doi s-a încheiat cu un game la zero şi cu o singură minge returnată de adversari, spune multe despre ce a realizat Horia Tecău, cei doi aşi de final fiind aplaudaţi la scenă deschisă de un public mai mult decât numeros.

„În primul rând vreau să le mulţumesc românilor care mă susţin peste tot, dar şi suporterilor Saniei care m-au adoptat aici. Cu ea sunt deja la al treilea turneu de Grand Slam pe care îl joc şi simt cum creştem de la meci la meci. Avem acel sfert de finală de la Wimbledon, iar acum sper să câştigăm trofeul. Cred că o putem face dacă jucăm la fel”, a spus şi constănţeanul, al cărui joc a fost peste prestaţiile din trneul de dublu masculin.

Partida din sferturi a fost cel mai bun exemplu al nivelului bun de joc la care au ajuns Tecău şi Mirza. Au făcut un break în primul set şi apoi l-au controlat uşor până la 6-3, cu procentaje năucitoare la serviciu, de 78, respectiv 81, cu doar trei erori neforţate şi 14 mingi câştigătoare şi o singură minge de break permisă, din fericire salvată.

Parţialul 2 a fost identic. Saia şi Horia au făcut break la prima lor şansă şi apoi i-au ţinut la o distanţă de două game-uri pe adversari, chiar dacă primul serviciu al asiaticei n-a fost la cel mai bun nivel. A compensat însă jocul de echipă şi al doilea serviciu (91% puncte câştigate!), dar şi cele doar trei erori neforţate. Faptul că la 5-4 Tecău a ales patru servicii riscante, a fost un pariu, dar unul care i-a ieşit, prima dată adversarii returnând în fileu, a doua oară în teren dar pentru o minge câştigătoare aruncată înapoi de favoriţii 6, şi la ultimele două servicii stând spectatori, pentru că amândouă au însemnat as. Cei doi aşi din setul 2.

Şanse la finală

Acum, Horia şi Sania trebuie să se concentreze maxim pe şansa pe care o au pentru a accede în finală. Deşi calculele hârtiei spuneau înaintea meciurilor de ieri că vor juca împotriva favoriţilor 2, Katarina Srebotnik şi Rohan Bopanna, outsiderii Jarmila Gajdasova şi Matthew Ebden, amândoi australieni, au reuşit să detoneze bomba şi s-au impus cu 7-5, 6-3. Astfel, după ce au scăpat anterior de perechea Max Mirnâi – Andrea Hlavackova, Horia şi Sania pot merge în finală fără mari probleme dacă îşi fac jocul. Faptul că înntre ultimele patru perechi sunt singurii favoriţi rămaşi în picioare, e un detaliu, dar unul de care pot ţine cont, mai ales că Horia a mai fost în postura de a câştiga trofeul de la Melbourne.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă