23.3 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialHandbal: După ce a câștigat Liga Campionilor, antrenorul danez Kim Rasmussen și-a...

Handbal: După ce a câștigat Liga Campionilor, antrenorul danez Kim Rasmussen și-a anunțat plecarea de la CSM București

Antrenorul danez Kim Rasmussen, care a reușit să câștige cu echipa CSM București Liga Campionilor, a anunțat că nu va mai continua pe banca tehnică a echipei de handbal începând din sezonul următor, toate drumurile lui ducând către Budapesta.

La Budapesta, a cucerit Liga Campionilor cu formaţia bucureşteană și îşi va continua activitatea, la Naţionala feminină a Ungariei. Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana României nu au anunţat nimic oficial pe această temă, însă, în cele două zile de competiţii ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre că Rasmussen va rămâne în capitala Ungariei.

Discuţiile, care au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor, au fost confirmate inclusiv de Katalin Palinger, una dintre cele mai importante personaje ale Federaţiei Ungare. 

Imediat după finala cu Gyor (29-26 după aruncările de la 7 metri), Kim Rasmussen nu a vrut să vorbească despre viitorul său. Echipa a revenit luni la Bucureşti, însă nimeni nu a putut face vreun plan, nu s-au purtat discuţii, în condiţiile în care toată ziua a fost ocupată cu acţiuni de protocol, inclusiv o vizită la preşedintele ţării, Klaus Iohannis.

Marţi, problemele au început să se clarifice, fără a veni însă nicio informaţie oficială: Kim Rasmussen va pleca la sfârşitul sezonului de la CSM Bucureşti, el având deja un acord cu naţionala Ungariei.

Antrenorul danez şi-a desfăşurat activitatea în ultimele luni la CSM Bucureşti, dar a pregătit în paralel şi naţionala Poloniei. Acel rol dublu nu va mai fi posibil şi din vară.

Lucrurile sunt foarte clare din perspectiva conducătorilor de la Budapesta: Federația îl doreşte full-time, cu drepturi exclusive. În aceste condiţii, oficialii bucureşteni au înţeles că trebuie să găsească o altă variantă de antrenor pentru CSM, în tentativa de a-şi apăra titlul în Liga Campionilor, în sezonul viitor.

Kim Rasmussen a demonstrat o dată în plus ce calități de antrenor posedă, mai ales după turneul Ligii Campionilor, unde a gestionat perfect competiția, prin toate deciziile pe care le-a luat cu Vardar, dar mai ales Gyor. Danezul-ul a riscat la Budapesta şi a câştigat cel mai dorit trofeu. 

Întreaga carieră a lui Kim Rasmussen a explodat după un joc câştigat paradoxal chiar în fața împotriva României, la Mondialul din 2013 (a câştigat cu 31-29 stând pe banca tehnică a Poloniei).

Din acel moment, antrenorul danez a devenit cunoscut în ţară, dar și în întreaga Europă. În sezonul 2014-2015, HCM Baia Mare a vrut să-l aducă în echipă, după ce s-a despărţit de Costică Buceschi, dar negocierile au eşuat, astfel că echipa campioană de atunci s-a reorientat către Tone Tiselj.

Conducerea grupării din Baia Mare l-a vrut pe  Rasmussen şi în vara trecută, în echipă cu Aurelian Roşca, dar nu a reuşit să-l convingă să semneze un contract.

În cele din urmă, danezul a semnat cu CSM şi a ajuns la apogeu. Drept urmare, şi ofertele au început să curgă pe bandă rulantă,devenind o variantă şi pentru alte echipe naţionale.

În aceste condiții, CSM Bucureşti este nevoită să caute un înlocuitor pentru Kim Rasmussen. Primul nume vehiculat este Jakob Vestergaard, cel despre care s-a spus că va veni la CSMB, după ce a întrerupt colaborarea cu naţionala Germaniei. Un alt antrenor intrat în radarul campioanei Europei este selecţionerul Spaniei, Jorge Duenas. 

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă