25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDupă accidentul ecologic din 2010, British Petroleum îşi reia activitatea în Golful...

După accidentul ecologic din 2010, British Petroleum îşi reia activitatea în Golful Mexic

British Petroleum (BP) îşi va relua operaţiunile din Golful Mexic, la aproape un an de la cel mai mare accident ecologic din Satele Unite, soldat cu 11 morţi şi 115 răniţi, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată de Reuters, potrivit Mediafax.

Compania BP a încheiat un nou acord cu autorităţile americane, prin care a acceptat prezenţa permanentă a inspectorilor guvernamentali şi condiţii stricte de siguranţă, susţine publicaţia britanică.

British Petroleum va putea să menţină sau să majoreze producţia platformelor existente, dar nu are voie să efectueze activităţi de explorare prin forarea unor noi puţuri, potrivit Mediafax. Reprezentanţii companiei nu au comentat informaţia.

Pe 22 aprilie, platforma petrolieră Deepwater Horizon, care aparţinea BP, a explodat, a omorât 11 muncitorişi a rănit 115, potrivit revistei americane Newsweek. Catastrofa ecologică a fost şi mai mare: 5 milioane de barili de petrol s-au scurs în apele Golfului Mexic, în primele 86 de zile de la producerea accidentului. Nici până acum, americanii nu au reuşit să extragă întreaga cantitate de petrol din apă. Explozia Deepwater Horizon este considerată cel mai mare dezastru ecologic din istoria Statelor Unite.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă