11.4 C
București
joi, 24 octombrie 2024
AcasăSpecialDulce razbunare

Dulce razbunare

» Dinamo s-a razbunat pentru titlul pierdut sezonul trecut in fata Unirii Urziceni: "cainii" s-au impus cu 2-1, Gabriel Torje inscriind golul victoriei in ultima secunda a intalnirii! "Banderola de capitan mi-a purtat noroc mie si intregii echipe. Am  ratat din doi metri, apoi am dat un gol spectaculos. Sunt fericit. Acum noi am fost mai buni decat ei", a spus Torje, care in derby-ul cu Unirea a fost in premiera capitanul dinamovistilor.

Dinamovistii au demonstrat inca o data ca se simt mult mai bine atunci cand joaca sub presiune. Dupa ce au invins CFR Cluj, Steaua si s-au calificat in grupele Europa League dupa un retur dramatic in Cehia, "cainii" au castigat si la Graz si s-au impus si in derby-ul impotriva campioanei. Asta dupa ce alb-rosii s-au impiedicat de International Curtea de Arges si Otelul Galati pe teren propriu. "Dinamo a facut un meci mare dupa perioada stresanta, am demonstrat ca avem caracter puternic. Am invins campioana la noi acasa. Dar mai important e ca elevii mei au crezut pana la final in victorie si pentru acest lucru tin sa ii felicit. In acest meci s-a vazut calitatea noastra", a spus tehnicianul Dario Bonetti.

Antrenorul italian a fost laudat de intreaga conducere a gruparii din "stefan cel Mare" pentru victoria obtinuta si pentru modul in care a pregatit meciul cu Unirea. "Bonetti este un antrenor extraordinar. Ati vazut ca si la meciul acesta echipa a stat foarte bine in teren. In seara asta a trimis in tribune cei mai buni jucatori de la Graz. N-ati vazut ca nu jucam niciodata cu aceeasi echipa de doua ori consecutiv? Are el abilitatea asta prin care roteste echipa", a precizat Cristi Borcea.

Finalul meciului l-a gasit pe Dan Petrescu destul de iritat de faptul ca echipa sa a pierdut in ultimele secunde. Tehnicianul Unirii a acuzat elevii ca si-au schimbat atitudinea si nu mai au aceeasi determinare ca in sezonul precedent. "Am luat un gol de cascadorii rasului, de amatori. Nici acum nu inteleg cum am pierdut. Se vede ca jucatorii mei s-au schimbat. Nu mai au aceeasi foame de performanta. E prima infrangere in istorie in meciurile cu Dinamo. Daca stau sa ma gandesc, nu e chiar asa rau, dar e pacat sa pierzi in ultima secunda. A fost urat pentru noi, dar frumos pentru Torje. Nu avem timp sa facem o drama din aceasta infrangere. Am avut multe ocazii, am controlat meciul in repriza a doua. Cred ca va fi o lupta acerba si la varful si in subsolul clasamentului", a spus "Bursucul".

Sabau anticipeaza campioana
Victorios cu 1-0 in meciul cu FC Vaslui, disputat in deplasare, antrenorul Ioan Ovidiu Sabau spune ca jucatorii sai au muncit mult, iar FC Timisoara a obtinut trei puncte foarte importante. "Am intalnit o echipa solida, matura, care pierde greu acasa. Ma bucur ca am reusit sa ne revenim dupa handicapul creat de un joc in deplasare, in care fotbalistii se pot multumi sa spuna ca au jucat in urma cu trei zile si nu au putut fi concentrati din cauza unui drum lung la mijloc. Pana la urma, jocul la trei zile este benefic. Nu am avut un joc spectaculos astazi, dar am muncit mult si am castigat trei puncte importante in campionat. Daca jucatorii muncesc, meritul este al lor si de aceea ii respect. Daca apar infrangeri si minusurile din joc sunt ale mele", a spus Sabau. El anticipeaza ca echipa care va avea liniste si isi va rezolva problemele "in familie", si nu in presa, va castiga titlul.

 

"Au ramas cinci echipe cu 13 puncte, Brasovul este pe primul loc, este o lupta stransa. Echipa care va avea liniste, rabdare, care-si va rezolva problemele in familie, si nu la televizor sau in presa, cred ca va avea de castigat anul acesta", a spus Sabau. Tehnicianul crede ca rezultatele mai slabe din campionat ale echipei FC Timisoara au venit din cauza faptului ca jucatorii sai nu au tratat unii adversari cu concentrarea optima. "Poate nu am tratat atat de serios alte meciuri. I-am crezut ca sunt adversari de batut si doar valoarea, numele vor face diferenta. La Vaslui s-a vazut ca echipa a intrat in teren nu pentru a lua un punct, ci ca sa castige", a explicat el.

Cele mai citite

Israelul a lovit de zece ori în suburbiile sudice din Beirut miercuri seara

Agenţia de presă libaneză Ani a anunţat miercuri seara zece lovituri israeliene în suburbiile de sud ale Beirutului, bastion al mişcării islamiste Hezbollah, după...

Hezbollah confirmă moartea lui Hashem Safieddine, succesor al lui Hassan Nasrallah

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah confirmă miercuri moartea lui Hashem Safieddine, prezentat drept succesor al lui Hassan Nasrallah la conducerea mişcării proiraniene, după ce armata...

Rezultate Liga Campionilor: FC Barcelona-Bayern Munchen 4-1/Manchester City- Sparta Praga 5-0

FC Barcelona a învins-o pe Bayern Munchen cu 4-1, miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a treia a Ligii Campionilor la...
Ultima oră
Pe aceeași temă