14.3 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialDuel pentru titlu

Duel pentru titlu

CSU Metal Galaţi, CSV 2004 Tomis Constanţa şi Dinamo încep azi la Galaţi al treilea turneu al Diviziei A1 la volei feminin, pentru desemnarea campioanei. După turneele de la Bacău şi Constanţa, situaţia în ierarhia grupei valorice I-IV a Diviziei A1 la volei feminin este cât se poate de echilibrată. Trei echipe încă mai au şanse la titlu, CSU Metal Galaţi, CSV 2004 Tomis Constanţa şi Dinamo luptând cu şanse aproape egale la medaliile de aur ale competiţiei. Bucureştencele par uşor favorite, aflându-se momentan pe prima poziţie şi, totodată, fiind gazdele ultimului turneu final. Situaţia se poate însă schimba la Galaţi, acolo unde, azi, începe cel de-al treilea turneu final.Formaţia antrenată de Zoran Terzic are avantajul terenului propriu şi poate lua încă din acest week-end o opţiune serioasă la adjudecarea titlului. Trei victorii în meciurile programate, plus un succes al constănţencelor în meciul cu Dinamo, ar detaşa formaţia de la Dunăre la două puncte în fruntea clasamentului, caz în care, pentru a pierde titlul, în ultimul turneu final, gălăţencele ar trebui să cedeze toate cele trei partide.

 

Diferenţă de un singur punct

De luat în calcul este şi formaţia constănţeană. După un prim turneu dezastruos, fetele antrenate de Constantin Alexe şi-au revenit în meciurile de la Constanţa şi, cu trei victorii, au reuşit să se apropie la un singur punct de Dinamo şi Galaţi, formaţiile de pe primul loc. „Am reuşit ce ne-am propus la Constanţa şi am reintrat în lupta pentru titlu. Nu vrem să ne oprim aici şi suntem hotărâţi să profităm de moralul bun pentru a răsturna ierarhia la turneul de la Galaţi”, a declarat tehnicianul tomitanelor. A patra formaţie participantă, Ştiinţa Bacău, nu mai poate fi luată în calcule pentru titlu, dar echipa moldoveană poate fi în orice moment un „arbitru” al luptei pentru titlu.

 

Reeditarea finalei, în prima zi

Anul trecut s-a jucat după un alt sistem, în finală ajungând CSU Metal Galaţi şi CSV 2004 Tomis Constanţa. Gălăţencele s-au impus şi şi-au adjudecat al treilea titlu consecutiv. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori, împărţindu-şi victoriile. Ultima întâlnire a fost adjudecată de echipa de pe litoral cu scorul de 3-0. CSU şi Tomis se vor întâlni în prima zi a turneului de la Galaţi, cu începere de la ora 19.00. De rezultatul acestei partide depinde viitorul celor două echipe, câştigătoarea devenind favorita principală la trofeu.

1 punct le desparte pe constănţencele de la CSV 2004 Tomis de fruntaşele Dinamo şi CSU Metal Galaţi.

Cele mai citite

Ce decizii ar putea lua Mark Rutte, noul secretar general al NATO

Zi istorică pentru NATO. Mark Rutte este de marți noul secretar general al Alianţei Nord-Atlantice. Jens Stoltenberg i-a predat ştafeta după un deceniu plin...

Numărul contractelor pe salariul minim a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pe economie a scăzut semnificativ în luna septembrie 2024, ajungând la 1,09 milioane, cea mai mică...

A bătut doi copii nevinovați. A crezut că aceștia i-au bătut la ușă ca să-l agaseze

Un bărbat din Brad, județul Hunedoara, a fost deranjat de doi copii care i-au bătut la ușă și a decis să le aplice o...
Ultima oră
Pe aceeași temă