19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDSK, audiat în urma plângerii depuse de scriitoarea Tristane Banon pentru tentativă...

DSK, audiat în urma plângerii depuse de scriitoarea Tristane Banon pentru tentativă de viol

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, este audiat de poliţie în calitate de martor, în cadrul anchetei lansate în urma plângerii depuse de Tristane Banon, relatează NewsIn.

„La cererea lui Strauss-Kahn, această audiere a avut loc cât mai curând posibil”, au precizat avocaţii Frédérique Baulieu şi Henri Leclerc.

Parchetul din Paris urmează să se pronunţe asupra plângerii depuse de Tristane Banon. Instituţia urmează să anunţe dacă va deschide o anchetă judiciară, dacă va clasa cazul sau dacă faptele reclamate, datând din 2003, s-au prescris.

Fostul director al FMI şi soţia sa, Anne Sinclair, s-au întors în 4 septembrie în Franţa, după ce justiţia americană a decis să renunţe la acuzaţiile de tentativă de viol care îl vizau pe DSK.

Scriitoarea franceză Tristane Banon a depus oficial la începutul lunii iulie plângere împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, pentru tentativă de viol.

Jurnalista a declarat că DSK a atacat-o în timpul unui interviu pentru o carte, la Paris, în 2003 şi a încercat să îi smulgă hainele. Banon, care avea 23 de ani la momentul presupusului atac, a povestit din nou că Strauss-Kahn a încercat să o ia de mână în timpul interviului şi, când a încercat să plece, a apucat-o de braţ. „I-am cerut să mă lase şi atunci a început lupta”, a subliniat ea.

Tentativa de viol se pedepseşte în Franţa cu până la 15 ani de închisoare. Atacul trebuie să fie raportat în maxim 10 ani de la comiterea faptelor.

Însă experţii legali spun că acuzaţiile vor fi greu de dovedit la opt ani de la producerea faptelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă