19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDrum off-road catre scolile din Valea Jiului

Drum off-road catre scolile din Valea Jiului

Peste 100 de copii care locuiesc in cartierele marginase ale Petrosaniului sunt nevoiti sa parcurga, pe jos, prin noroaie, kilometri intregi pentru a merge la scoala. Primaria Petrosani a cerut Inspectoratului scolar Judetean Hunedoara (ISJH) doua microbuze pentru elevi, dar pana acum nu a primit niciunul.  
In aceasta situatie se afla elevii din cartierul Sasa, situat pe un deal de la intrarea in Petrosani dinspre Defileul Jiului, precum si cei din cartierele Bosnea si Dalja Mare, aflate la intrarea in municipiu dinspre Deva.

Copiii din Sasa au nevoie de un microbuz, dupa ce scoala din catunul lor s-a desfiintat. Acum, micutii din clasele I-IV trebuie sa mearga la scoala Generala nr. 7, adica vreo cinci kilometri. "Suntem chiar la poalele muntelui si iarna coboara lupul, ursul si nu poti sa-i lasi singuri. A promis primarul ca ne repara drumul si-l si asfalteaza. A bagat niste piatra, dar nu au lucrat la tasarea ei, iar acum e tot ca inainte", povesteste Ion Muntean, tatal a doi dintre scolari. In aceeasi situatie se gasesc copiii din Dalja Mare si Bosnea, unde familile sunt sarace, iar distantele care trebuie parcurse sunt si mai mari. Pentru a ajunge la scoala, elevii din Dalja Mare trebuie sa strabata, pe jos, circa noua kilometri, pe un drum desfundat.  ISJH a promis ca va trimite un microbuz pentru elevii din Sasa, iar reprezentantii Primariei Petrosani spera ca acesta va ajunge pana la inceperea anului scolar. "Am cerut doua microbuze, unul pentru copiii de la clasele speciale, iar celalalt pentru Colonia Sasa. Cei de la Inspectorat au dat aprobare doar pentru unul dintre microbuze, pentru elevii din Sasa",  a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă