16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialDronele Parrot prezentate la CES 2014

Dronele Parrot prezentate la CES 2014

Două dintre cele mai apreciate gadgeturi de la CES 2014 sunt cele mai recente drone propuse de Parrot, mai uşoare şi mai versatile faţă de alte modele din piaţă. Parrot nu este la primul succes la CES, printre alte premii adjudecate de-a lungul timpului numărându-se şi titlul de “Produsul viitorului” câştigat anul trecut cu Flower Power, gadget disponibil în România prin noul partener al Parrot – Falcon Electronics.   

Producătorul francez Parrot a atras atenţia consumatorilor şi media internaţională cu două dintre produsele sale dedicate celor cu veleităţi de James Bond, dar şi celor care vor să aibă o altă perspectivă asupra lumii: dronele Parrot Minidrone şi Parrot Jumping Sumo.

Aşa cum îi spune şi numele, Minidrone este versiunea miniaturală şi mai uşoară a cunoscutelor AR.Drone comercializate de Parrot. Cele patru motoare cu care este echipat fac din Minidrone un quadricopter uşor controlabil de la distanţă, capabil să se deplaseze atât sus – jos, cât şi stânga – dreapta. Dispozitivul este aşa de uşor manevrabil, încât este accesibil şi copiilor. Viteza de deplasare este remarcabilă, iar acrobaţiile pe care le poate face sunt impresionante.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/3LZgTgI0REk” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Minidrone nu a venit la CES 2014 singur, ci cu prietenul său Jumping Sumo, un gadget de inspiraţie insectoidă, care are capacitatea de a parcurge în viteză orice suprafaţă, executând sărituri de până la 80 de cm. Ai poftă de un snack din bucătărie? Conectează-ţi tableta sau telefonul la Jumping Sumo şi trimite drona să îl aducă. Echipat cu un giroscop şi un accelerometru, se orientează perfect în casă, putând să vireze cu viteză la 90 de grade, ceea ce face ca niciun obstacol să nu fie prea dificil de depăşit. Modelul are o autonomie de 20 de minute şi poate fi controlat de la o distanţă de 50 de metri.

Ambele modele se conectează la tabletă sau telefon prin Wi-Fi şi sunt doar la nivel de prototip, producătorul urmând să le adauge şi alte caracterisitici până la lansarea lor, care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

În România, se găseşte deja un alt produs Parrot care a făcut valuri la CES anul trecut, premiatul gadget Flower Power. Dispozitivul care a fost desemnat “Produsul viitorului” la precedenta ediţie CES, se “plantează” direct în ghiveci sau grădină de unde trimite wireless pe smartphone date despre cantitatea de apă din sol, nivelul de nutrienţi, intensitatea luminii şi date despre tot ceea ce trebuie să ştii ca să îţi îngrijeşti mai bine prietenul plin cu clorofilă. În plus, îţi pune la dispoziţie o bază de date statistice despre 6000 de plante. Parrot Flower Power este disponibil în România prin Falcon Electronics.

Cele mai citite

Netanyahu la un an de la atacul Hamas: „ Vom continua lupta”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a promis luni seara compatrioţilor săi că va continua lupta până la atingerea obiectivelor de război stabilite de guvernul său,...

Kanye West si Bianca Censori, gata de divorț după un mariaj de 2 ani

Potrivit celor de la TMZ, Kanye West și Bianca Censori se apropie de divorț după doi ani de căsnicie, transmite TMZ. Kanye West si Bianca...

Justin Timbarlake, prezent la Electric Castle 2025?

Justin Timberlake ar putea susține un concert în România, la Cluj, în cadrul festivalului Electric Castle din 2025. @feresteanu Yes #justintimberlake in #romania🇷🇴...
Ultima oră
Pe aceeași temă