16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialDronele Parrot fac furori la CES 2014: roboţeii casnici

Dronele Parrot fac furori la CES 2014: roboţeii casnici

Compania franceză Parrot a prezentat în cadrul salonului CES 2014 ultimele sale modele de drone. Două dintre produsele sale dedicate celor cu veleităţi de James Bond, dar şi celor care vor să aibă o altă perspectivă asupra lumii, dronele Parrot Minidrone şi Parrot Jumping Sumo au fost o prezenţă nouă la CES.

Aşa cum îi spune şi numele, Minidrone este versiunea miniaturală şi mai uşoară a cunoscutelor AR.Drone comercializate de Parrot încă din 2010. Cele patru motoare cu care este echipat fac din Minidrone un quadricopter uşor controlabil de la distanţă, capabil să se deplaseze atât sus – jos, cât şi stânga – dreapta. Dispozitivul este aşa de uşor manevrabil, încât este accesibil şi copiilor. Viteza de deplasare este remarcabilă, putând face acrobaţii impresionante, potrivit Falcon Electronics, importator Parrot în România.

Minidrone nu a venit la CES 2014 singur, ci împreună cu Jumping Sumo, un gadget de inspiraţie insectoidă, care are capacitatea de a parcurge în viteză orice suprafaţă, executând sărituri de până la 80 de cm.

Jumping Sumo, o dată ce este conectat la tabletă sau la laptop, poate fi trimis să aducă diverse obiecte din casă şi chiar să ajute proprietarul la treburile casnice.. Echipat cu un giroscop şi un accelerometru, se orientează perfect în casă, putând să vireze cu viteză la 90 de grade, ceea ce face ca niciun obstacol să nu fie prea dificil de depăşit. Modelul are o autonomie de 20 de minute şi poate fi controlat de la o distanţă de 50 de metri.

Ambele modele se conectează la tabletă sau telefon prin Wi-Fi şi sunt doar la nivel de prototip, producătorul urmând să le adauge şi alte caracterisitici până la lansarea lor, care ar trebui să aibă loc până la sfârşitul acestui an.

În România, Parrot are deja pe piaţă un produs care a fost în centrul atenţiei la CES anul trecut, gadgetul Flower Power. Dispozitivul care a fost desemnat “Produsul viitorului” la precedenta ediţie CES, se “plantează” direct în ghiveci sau grădină de unde trimite wireless pe smartphone date despre cantitatea de apă din sol, nivelul de nutrienţi, intensitatea luminii şi date despre tot ceea ce trebuie să ştii ca să îţi îngrijeşti mai bine florile, dispunând şi de o bază de date statistice despre 6000 de plante. În România Parrot este disponibil, începând cu 2014, prin Falcon Electronics.

Cele mai citite

Iulia Scântei, judecător CCR, opinie separată față de ceilalți judecători în cazul Șoșoacă

Curtea Constituţională nu are atribuţia de a verifica comportamentul, opiniile, afirmaţiile sau atitudinile unui candidat la alegerile prezidenţiale, toate acestea fiind aspecte de natură...

Apple va lansa un nou model de iPhone, mai subţire decât celelalte

Apple se pregătește să lanseze anul viitor un nou model de iPhone, denumit iPhone 17 Slim, care promite să fie mai subțire decât predecesoarele...

Ludovic Orban, apel către PNL: „Veniţi alături de mine să batem PSD în alegeri”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei și fost premier liberal, a făcut apel marți către membrii Partidului Național Liberal (PNL) să se alăture inițiativei...
Ultima oră
Pe aceeași temă