19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDroguri din Iran, de vanzare pe piata constanteana

Droguri din Iran, de vanzare pe piata constanteana

» Politistii constanteni au descoperit, in Cernavoda, droguri de provenienta iraniana.

» De la inceputul anului, traficul de stupefiante a atins cifre-record in Constanta.

Lucratorii brigazii de combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Constanta au retinut un cetatean iranian care a introdus in tara si intentiona sa comercializeze droguri de mare risc. Darios G., de 35 de ani, era monitorizat de mai multa vreme de oamenii legii. Vineri dimineata ianianul a sosit in orasul Cernavoda cu un autocar care facea curse externe. Lucratorii antidrog
l-au "interceptat" chiar in autogara, iar la verificarea bagajelor s-a decoperit cantitatea de jumatate de kilogram de hasis ascunsa intre haine. In urma cercetarilor politistii au stabilit ca iranianul face parte dintr-o retea care actioneaza pe ruta Iran-Turcia- Bulgaria-Romania. Valoarea pe piata a transportului de hasis este evaluata la 5.000 euro. Subcomisarul Aurelian Pavel, seful BCCOA Constanta, a precizat ca cetateanului iranian i s-a intocmit dosar penal pentru detinere si trafic de droguri de mare risc. In prezent acesta se afla in rest preventiv pentru 29 de zile si risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre cinci si 20 de ani.
Rapoartele BCCOA indica o crestere alarmanta a cazurilor de consum si trafic de stupefiante la malul marii in ultimii ani. pecialisti estimeaza ca numarul consumatorilor depistati anul trecut s-a dublat comparativ cu 2007, iar din acest punct de vedere previziunile nu sunt deloc bune pentru anul in curs. Nu trebuie decat sa amintim celebrul de acum caz "tona de cocaina", inregistrat pe 31 ianuarie 2009, data la care in doua containere trimise din Brazilia si stationate in portul Constanta Sud s-au descoperit 1.200 de kilograme de cocaina ascunsa in cutii ornamentale de lemn. Cazul este cea mai importanta captura a oamenilor legii, din ultimii zece ani, din Romania.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă