13.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăSpecialDramaturgul şi jurnalistul Larry L. King a murit la vârsta 83 de...

Dramaturgul şi jurnalistul Larry L. King a murit la vârsta 83 de ani

Dramaturgul şi jurnalistul Larry L. King, autor al piesei de teatru “Best Little Whorehouse in Texas”, a murit sâmbătă, la vârsta de 83 de ani, transmite Mediafax.

Larry L. King a murit în Chevy Chase House, un azil de bătrâni, informează contactmusic.com. Barbara, soţia lui Larry L. King, a declarat că acesta se lupta de mai mulţi ani cu emfizemul pulmonar (o boală care produce alterarea respiraţiei şi reduce capacitatea de efort fizic), care a fost şi cauza principală a decesului său.

Chiar dacă piesele scrise de el i-au adus celebritatea, King a fost în primul rând reporter şi consilier politic, un om care a trăit viaţa la maxim şi a ajuns la o vârstă venerabilă. King a lucrat pentru Playboy în perioada în care celebrul Hunter S. Thompson a redefinit jurnalismul, în anii ’60-’70.

Articolul care i-a adus celebritatea lui Larry L. King a fost “Chicken Ranch”, despre o afacere cu detalii sordide din sud-estul Texas-ului. Această experienţă a fost de asemenea inspiraţie şi pentru cea mai celebră piesă de teatru pe care a scris-o – “The Best Little Whorehouse in Texas”. Respectiva piesă a fost jucată pe Broadway patru ani la rând, de la premiera din 1978, şi a obţinut succesul şi în alte teatre din toată lume.

Larry L. King a primit un Emmy în 1982, pentru documentarul de televiziune “The Best Little Statehouse in Texas”, pentru care a semnat scenariul şi lectura.

 

Cele mai citite
00:00:38

Casa Albă: Grand Old Party trebuie să prevină închiderile inutile

Republicanii din Congresul SUA trebuie să se asigure că își fac treaba pentru a evita o închidere inutilă a guvernului, a declarat secretarul de...

Topul celor mai ieftine apartamente din București. Cât costă o garsonieră

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume...

Cum afectează comasarea alegerilor mii de tineri din România

Mai multe ONG-uri fac apel la premierul țării, Marcel Ciolacu căruia îi cer printr-o scrisoare deschisă să reducă, la 45 de zile înainte...
Ultima oră
Pe aceeași temă