5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSpecialDragostea pe Internet. Tot mai multi oameni isi gasesc jumatatea stand in...

Dragostea pe Internet. Tot mai multi oameni isi gasesc jumatatea stand in fata calculatorului

Faptul ca stam tot mai mult in fata calculatorului ne shimba si modul in care ne cunoastem jumatatea. Adio plimbari romantice in parc ori sub clar de luna. Acum e sufficient un schimb de mesaje pe net si deja s-ar putea auzi clopotele de nunta. Davada e o statistica prezentata de Mediafax, potrivit careia o persoană din zece foloseşte site-uri şi aplicaţii matrimoniale pentru a-şi găsi un partener de viaţă, numărul celor care îşi caută dragostea pe internet crescând în ultimii ani.

 

 

Numărul celor care caută un partener de viaţă pe site-urile de profil şi pe reţelele de socializare aproape că s-a dublat. Mai mult, două treimi din utilizatori acceptă întâlniri cu persoane pe care le-au cunoscut online şi aproape un sfert folosesc asemenea site-uri pentru a găsi dragostea, informează dailymail.co.uk.

Pe de altă parte, 30% dintre americani folosesc site-urile matrimoniale pentru a culege informaţii despre potenţialii parteneri, înainte de a se întâlni cu aceştia, iar această proporţie ajunge la 41% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, arată un studiu efectuat de Pew Research Centre din Washington.

“Oamenii au căutat mereu sprijin pentru găsirea unui partener, folosind toate mijloacele pe care le aveau la dispoziţie”, afirmă cercetătorii de la Pew Research Center.

În total, 11% dintre americanii de vârstă adultă au folosit site-uri sau aplicaţii matrimoniale, iar bărbaţii şi femeile s-au plâns în aceeaşi proporţie – 54% – de faptul că profilul persoanelor căutate online i-a indus în eroare.

De asemenea, peste 40% dintre femei care folosesc site-urile matrimoniale susţin că au fost victimele unor “abordări nedorite”, faţă de numai 17% dintre bărbaţii care au conturi pe astfel de site-uri.

“Creşterea numărului de site-uri ce ajută la găsirea unui partener este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene din epoca digitală şi aceste metode alternative au apărut într-o perioadă de schimbări fundamentale în structura căsătoriei şi divorţului din America”, au constatat autorii studiului.

 

Cele mai citite

Acordul „comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Acordul „comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...
Ultima oră
Pe aceeași temă