14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialDragons Lugano, marea necunoscută din calea CVM

Dragons Lugano, marea necunoscută din calea CVM

Joi, de la ora 18.00, are loc a doua partidă pe care CVM Tomis Constanța o dispută în Liga Campionilor la volei.

Debutul fulminant de an, cu doar două puncte cedate în șapte meciuri interne și internaționale, trebuie confirmat astăzi de către voleibaliștii de la CVM Tomis. În Sala Sporturilor din Constanța, marinarii primesc replica echipei cam-pioane a Elveției, Dragons Lugano, club despre care se știu puține lucruri, dar care a preluat lanterna grupei după doar un meci în urma eșecului intern, 1-3 cu Roeselare. De altfel, calculele hârtiei indică echipa din Țara Cantoanelor ca principală favorită la ocuparea ultimului loc în grupă, elvețienii având un lot complet nou pentru acest sezon, dar unul considerat de specialiști departe de valoarea necesară pentru obținerea unor rezultate remarcabile în Liga Campionilor.

„Așa este, nu știm mare lucru despre ei și nici nu i-am văzut jucând până acum. Sunt totuși o echipă campioană, chiar dacă într-un campionat ceva mai puțin cunoscut, iar asta ne obligă să jucăm foarte atent, punctele puse în joc fiind capitale. Nu ne ascundem intenția de a lua toate cele șase puncte din meciurile cu Lugano, iar faptul că ei au pierdut deja cu belgienii (Roeselare – n.r.) îi obligă să joace altfel, nemaiavând nimic de pierdut. Va fi un meci dificil”, ne-a declarat managerul Serhan Cadîr.

Au nevoie de trei puncte

În fapt, nici jucătorii Constanței nu par să se culce pe o ureche atunci când vine vorba de meciul cu outsiderul, orice punct pierdut putând fi fatal în încercarea de a obține biletele pentru play-off-ul Ligii Campionilor. Nikola Rosic, liberoul marinarilor, a jucat anul trecut în Elveția și crede că schimbările din lot au adus un upgrade serios pentru o echipă care oricum beneficia de un joc bazat pe forță și pe calitate fizică.

„Trebuie să pregătim foarte bine acest meci pentru că va fi unul care ne va solicita mental și fizic. Din echipa de anul trecut mai sunt doar doi jucători, iar lotul s-a schimbat mult și în bine. Este un meci foarte important pentru mine, dar și pentru Tomis, iar eu personal aștept al doilea succes după victoria de la Piacenza”, a declarat sârbul.

Probleme financiare

Lotul elvețienilor s-a schimat dramatic în vară, după ce președintele clubului a avut probleme cu legea, iar finanțarea echipei a rămas în suspans. Toți titularii și-au găsit alte contracte, iar antrenorul Mario Motta (Italia) a fost nevoit să găsească alte soluții pentru completarea lotului, dar și pentru desenarea unui nou sextet competitiv. Au fost aduși cubanezul Maikel Salas Moreno, canadienii Stephen Gotch și Tyler James Sanders, americanul cu pașaport portorican Dennis Del Valle Villalobos, brazilienii Cesar Provenzano de Pra și Bruno Felicio de Jesus, mexicanul Tomas Aguillera, venezueleanul Alexander Gimenez, sârbul Namanja Jaokoljevic și elvețianul Fabian Brander, lotul fiind completat, după modelul constănțean, cu doi juniori: Ricardo Basile (16 ani!) și Marco Rathlef (18 ani). De anul trecut au supraviețuit veteranul Andrea Gelasio (italian) și sârbul Nemanja Savic, cei doi aflându-se în lotul deplasat la Constanța, care nu-i cuprinde însă pe juniori.

Că lotul elvețienilor este unul valoros o demonstrează și parcursul bun din campionat, unde au reușit patru succese în patru runde și au cedat primele puncte abia în această săptămână. Trei dintre jucători au fost la Campionatul Mondial, iar rezultatul din primul meci al rundei secunde a Ligii îi obligă pe elvețieni să joace totul pentru victorie.

SPECIALISTUL. Șanse egale

„Chiar dacă au pierdut primul meci, cred că Lugano are aceleași șanse la calificare ca și noi. Echipa elvețiană are în componență mulți jucători străini și are un lot bun. Totuși, noi ne dorim să trecem de grupe anul acesta și nu ne permitem erori, astfel că cele trei puncte sunt mai mult decât necesare joi”, a declarat și antrenorul Martin Stoev, cel care vineri a reușit un succes „sentimental” în fața echipei antrenate de către tatăl său, Stiyan Stoev, Municipal Zalău.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă