19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDragomir: UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Arena Naţionala

Dragomir: UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Arena Naţionala

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat joi pentru Mediafax, că UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Arena Naţională şi nici nu o va face, precizând însă că gazonul nu mai poate rezista decât pentru un singur meci.

„UEFA nu a interzis disputarea meciurilor pe Arena Naţională, stadionul este deschis, băi, fraţilor. Şi UEFA nici nu va lua o asemenea decizie. Problema gazonului însă rămâne. Pentru că pe el se mai poate juca doar un singur meci. Acum e Stan cu un delegat UEFA acolo, se mai duce şi Gigi Becali cu unul, şi inspectează, iar în cursul zilei de astăzi se va lua o decizie. Dar nu pot să interzică disputarea meciurilor acolo”, a spus Dragomir.

Oficialul LPF susţine că este posibil ca înlocuirea gazonului să se efectueze într-o săptămână, aşa cum a anunţat Gigi Becali, dar terenul se va „rupe” la fel ca cel actual. „Este posibil şi ce spune Gigi Becali, să se înlocuiască gazonul. Este timp o săptămână, dar şi gazonul nou se va rupe după un singur meci la fel ca ăsta de acum. Singura soluţie este să avem răbdare două luni, să poată să se prindă rădăcinile”, a precizat preşedintele Ligii.

Dragomir a explicat că dacă Steaua joacă pe Arena Naţională în 15 septembrie, Rapid ar putea evolua în Liga Europa pe stadionul Dinamo în 29 septembrie, însă este o problemă cu partida de Liga Campionilor a formaţiei Oţelul Galaţi. „Gazonul ţine doar un meci, să zicem că joacă Steaua acolo pe 15. Rapid ar putea să joace pe Dinamo, dar problema este cu Oţelul. Ăla e meci de Liga Campionilor, la Cluj nu se poate, în străinătate nu te lasă UEFA… nu ştiu unde ar putea să joace Oţelul în aceste condiţii”, a mai spus Dragomir.

Echipa naţională de fotbal a României a remizat, scor 0-0, cu reprezentativa Franţei, în preliminariile Euro-2012, în primul meci disputat pe Arena Naţională, care a fost inaugurată în această seară şi la care au asistat 50.000 de spectatori.

După doar o jumătate de oră de la începerea jocului România – Franţa, peluza de pe Arena Naţionale a cedat, numeroase bucăţi de gazon desprinzându-se pe toată suprafaţa de joc. La pauză, organizatorii au refăcut gazonul, însă pe parcursul reprizei a doua situaţia s-a repetat.

Primăria Capitalei anunţase, luni, că gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – temperaturi ridicate şi lipsa precipitaţiilor – urmând ca porţiunile afectate să fie înlocuite. Gazonul de pe Arena Naţională a fost achiziţionat din Italia şi a fost montat de o firma specializată în execuţia terenurilor de fotbal, tot din Italia.

Reprezentanţii constructorului Arenei Naţionale spun că săptămâna viitoare se va putea juca în condiţii optime pe stadion şi că remedierea situaţiei determinate de degradarea gazonului la meciul de fotbal cu Franţa nu va implica fonduri suplimentare din partea Primăriei Bucureşti. Constructorul Arenei Naţionale este consorţiul Max Bogl (Germania) – Astaldi (Italia). Directorul pentru România al Max Bogl, Romeo Boţocan, a spus că, din cauza condiţiilor meteo, rădăcina gazonului nu a crescut suficient şi nu s-a fixat în sol.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că a trimis un avion în Olanda care l-a costat 20.000 de euro, pentru a aduce un specialist care să schimbe suprafaţa de joc de pe Arena Naţională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă