9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialDragomir: Avem nevoie de experienţa lui Mutu cu Grecia. Ce spune despre...

Dragomir: Avem nevoie de experienţa lui Mutu cu Grecia. Ce spune despre Piţurcă

Dumitru Dragomir, a declarat, azi, că echipa naţională ar avea nevoie de experienţa atacantului Adrian Mutu pentru meciurile cu selecţionata Greciei din barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, conform Mediafax.

“Avem emoţii, atât cu Steaua, cât şi cu echipa naţională. A fost un an bun. Deocamdată nu e o mare performanţă, dar dacă se califică la turneul final este şi ar trebui felicitaţi toţi. Dacă nu se califică rămân tot ai noştri. Noi îi doream pe greci, ei ne doreau pe noi, e o dragoste fără sfârşit între greci şi români de-a lungul istoriei. Ei au fost un pic peste noi, dar noi am fost peste ei un pic la fotbal. Trebuie să-i baţi pe greci, ce e aia să mergem la egal? Eu nu sunt de acord cu tactica asta. Nu prea simt ce scor ar fi, poate atunci în preajma meciului să ghicesc. Grecii au experienţa calificărilor pe care noi am cam uitat-o în ultima vreme. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu cred că avem nevoie de experienţa lui Mutu, dar eu nu am nicio tangenţă cu echipa naţională. Măcar pentru echipa naţională. Nu ştiu dacă va fi convocat. Ei primesc atâţia bani pentru asta şi trebuie să răspundă. Trebuie să existe şi performanţă“, a declarat Dragomir.

Întrebat dacă Piţurcă ar trebui să demisioneze în cazul în care România nu se califică la Cupa Mondială, Dragomir a evitat un răspuns pentru a nu intra în conflict cu selecţionerul: “Nu mă întrebaţi dacă trebuie să plece, pentru că şi aşa am avut destule conflicte cu el. Atât mă doare în borurile de la pălărie de Piţurcă… Eu îi doresc succes, nu sunt ranchiunos, nu îi doresc răul lui Piţurcă. Eu nu pot face rău nici unei muşte. Mie îmi place echipa naţională şi când joacă bine şi când joacă prost. Dar în ultima vreme am făcut un meci bun doar la turci, în rest nu prea au avut meciuri bune. Au avut o perioadă mai puţin bună. E o echipă tânără, chiar şi Marica, mai poate prinde două calificări”.

Şeful ligii consideră că tragerea la sorţi pentru barajul de calificare la CM a fost favorabilă echipei naţionale a României. “Tragerea este bună, ce să o mai dăm după cireş. Dacă picam cu Suedia, ce mai ziceam? Avem toate şansele să trecem de Grecia, nu sunt mai buni decât noi. Suntem peste ei din toate punctele de vedere. Sper să se califice echipa naţională. Eu nu aş fi dorit să jucăm al doilea meci acasă, presiunea va fi mare, unii sunt nervoşi. Aş fi vrut ca presiunea să fie pe greci. Oricum, recomand Federaţiei Române de Fotbal să nu pună bilete scumpe, pentru că lumea este săracă. Să pună un preţ cam de 15 zile de pâine. Nu toţi au posibilitatea să plătească aşa mulţi bani pentru bilet”, a mai spus Dragomir.

 

Reprezentativa României va întâlni selecţionata Greciei în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2014, din Brazilia, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de luni, de la sediul FIFA de la Zurich. Meciul tur va avea loc la 15 noiembrie în Grecia, iar returul în 19 noiembrie, în România.

Cele mai citite

Volodimir Zelenski anunță că Ucraina a pierdut peste 31.000 de soldați în cei doi ani de război

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi de la declanşarea...

Liderii Coaliției lucrează la listele de la europarlamentare. Se caută independeți pentru Bruxelles și București

Liderii coaliției PSD-PNL negociază dur pentru listele europarlamentare, dar și funcția de primar general al Capitalei și cele care vor fi după alageri. O...

Ludovic Orban confirmă că partidele din Dreapta Unită vor avea candidați comuni: „Am discutat de principiu să ne unim peste tot unde e benefic”

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă