13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialDr. Cornel Fulga, Slatina, urmarit penal pentru ucidere din culpa

Dr. Cornel Fulga, Slatina, urmarit penal pentru ucidere din culpa

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta, Slatina, demis in urma anchetei unei comisii ministeriale care a anchetat cazul unui pacient ce a murit dupa ce a fost plimbat intre mai multe sectii ale spitalului, este urmarit penal pentru ucidere din culpa.

Politistii din cadrul IPJ Olt il cerceteaza pe Cornel Fulga, fostul medic de la Unitatea de Primiri Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, pentru ucidere din culpa, transmite Mediafax.

"Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa impotriva medicului Cornel Fulga. In prezent, sunt trei comisii ale colegiului Medicilor din Olt care cerceteaza cazul. Mai asteptam concluziile ultimei comisii intrucat este nevoie de ceea ce medicii spun in acest caz pentru dosarul de cercetare", a declarat Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Potrivit comisarului Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, in cursul acestei saptamani, a fost primit si raportul medico-legal final in acest caz si procurorii au avizat favorabil inceperea urmarii penale a medicului, caruia i se aduce acuzatia de ucidere din culpa.

Raportul medico-legal a stabilit ca pacientul a murit din cauza insuficientei cardiace acute, ca urmare a unui infarct acut de miocard. La finalizarea cercetarilor efectuate de politisti sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, procurorii vor decide daca trimit sau nu dosarul in instanta.

Potrivit comisarului Claudia Radu, ancheta in cazul lui Cornel Fulga este coordonata de un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt.

O comisie din care a facut parte si ministrul Sanatatii, Ion Bazac, i-a desfacut contractul de munca lui Cornel Fulga in urma cu o luna, el fiind acuzat ca a refuzat sa-i ofere ingrijiri medicale lui Mihai Constantinescu (62 ani), din Draganesti – Olt, pacientul adus la UPU in stare grava care a murit dupa ce a fost plimbat intre sectiile spitalului.

Cele mai citite

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

Parlamentul European aprobă pedepse de până la zece ani de închisoare pentru infracțiuni de mediu

Parlamentul European a aprobat înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni de mediu, care pot ajunge, de acum înainte, până la zece ani de închisoare. Eurodeputații au aprobat...
Ultima oră
Pe aceeași temă