12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialDouăzeci şi doi de militari pakistanezi au fost răpiţi de insurgenţi

Douăzeci şi doi de militari pakistanezi au fost răpiţi de insurgenţi

Cel puţin 22 de militari, membri ai unei miliţii tribale favorabile Guvernului, au fost răpiţi de către insurgenţi, joi, în nord-vestul Pakistanului, la sfârşitul unor confruntări armate, au anunţat oficiali pakistanezi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

 

Aproximativ 200 de insurgenţi au atacat bazele Kohi Hasankhel şi Jona Khawar, în apropiere de zonele tribale din Peshawar, oraş important din nord-vestul ţării, a declarat un oficial local de rang înalt, Naveed Akbar.

“În cursul unui schimb de focuri care a durat cel puţin o oră, atacatorii au ucis doi militari (…) şi au plecat cu alţii 22”, a spus Akbar.

Un oficial de rang înalt din cadrul securităţii, care a vorbit sub acoperirea anonimatului, a confirmat că 22 de membri ai unei unităţi paramilitare au lipsit la apel la sfârşitului luptelor. Potrivit sursei, atacatorii au fost echipaţi cu rachete şi obuze de mortieră.

Atacul nu a fost revendicat, dar se pare că a fost comis de Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP, Mişcarea talibanilor pakistanezi), grupare fondată în 2007 care atacă militari pakistanezi.

TTP a decapitat în luna august aproximativ zece militari pakistanezi, pierduţi de armată la capătul unor lupte în districtul tribal Bajaur, situat la frontiera afgană.

Aceşti insurgenţi au comis în cursul ultimelor două săptămâni o serie de atentate sângeroase la Peshawar şi la o reuniune a Partidului Naţional Awami (ANP), o formaţiune laică dominată de către paştuni.

ANP conduce Guvernul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală este Peshawar, şi este membru al coaliţiei aflate la putere la Islamabad. Unul dintre liderii ANP, Bashir Biloul, în vârstă de 69 de ani, un opozant feroce al talibanilor, a fost ucis într-un atentat.

Pakistanul a pierdut peste trei mii de militari luptând împotriva rebelilor, dar refuză să lanseze o operaţiune vastă împotriva principalului loc de operare a unor insurgenţi pakistanezi şi afgan, situat în zonele tribale din nord-vestul ţării.

Cele mai citite

Diana Șoșoacă a primit un plic cu o ”substanță granulară” la Senat

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost implicată într-un incident tensionat la Senat, întrucât a primit, în data de 26 februarie 2024, un plic la...

Rusia – Ucraina, ziua 712: Mai multe țări din UEsunt favorabile achiziționării de muniție pentru Kiev

Mai multe ţări europene, printre care şi Franţa, sunt de acord cu achiziţionarea de către UE de muniţie produsă în afara Europei pentru a...

Angajații din aeroporturi, protest în fața ministerului condus de Boloș

Peste 150 de sindicalişti, membri ai sindicatelor aeroportuare, pichetează sediul Ministerului Finanţelor, cerând exceptarea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) de la aplicarea anumitor măsuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă