19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDouă trenuri de pasageri s-au ciocnit în Bulgaria: 19 răniţi, 2 grav

Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Bulgaria: 19 răniţi, 2 grav

Două trenuri s-au ciocnit, luni dimineaţa, în gara Dragoil, în apropiere de graniţa dintre Bulgaria şi Serbia, dar nicio persoană nu a murit în urma accidentului, a anunţat biroul de presă al companiei bulgare de căi ferate, citat de site-ul Novinite.com, monitorizat de Mediafax.

 

Accidentul s-a produs cu puţin timp înainte de ora locală 08.00 (08.00 ora României), când unul dintre trenuri, care venea din Serbia, s-a ciocnit cu un alt tren, care transporta muncitori din oraşul bulgar Dragoman.

Martorii oculari au declarat pentru postul naţional de televiziune că mecanicii celor două trenuri şi unii dintre pasageri, inclusiv copii, au fost răniţi.

Aproximativ 19 persoane au fost rănite, luni, după ce un tren care se deplasa pe ruta Belgrad-Sofia, având la bord 90 de pasageri, s-a ciocnit cu un al tren, în vestul Bulgariei, în apropiere de frontiera cu Serbia, a anunţat Ministerul bulgar de Interne, citat de AFP.

 

„Sunt 19 răniţi, dintre care doi grav, probabil mecanicii trenurilor”, a declarat ministrul adjunct de Interne, Veselin Vucikov, estimând că „numărul răniţilor riscă să crească”.

„Accidentul s-a produs probabil în urma unei erori a şefilor de gară” din Dragoil şi Dragoman, între care „cele două trenuri au intrat în coliziune frontală”, a declarat directorul căilor ferate Pencio Popov pentru televiziunea naţională.

Ministrul Transporturilor, Aleksandr Ţvetkov, se deplasează la locul accidentului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă