8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialDouă seifuri cu aur au fost furate din magazinul Bucur Obor din...

Două seifuri cu aur au fost furate din magazinul Bucur Obor din Capitală

Două seifuri cu aproape 25 de kilograme de aur au fost furate, în noaptea de miercuri spre joi, din două magazine aflate în incinta complexului comercial Obor, la trei săptămâni după ce proprietarii fuseseră avertizaţi de poliţişti că nu au măsuri de protecţie eficiente, scrie Mediafax.

Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, că incidentul s-a petrecut în jurul orei 3.00 noaptea, hoţii forţând uşile de la intrările în magazine.

Unul din seifuri era încastrat, în el fiind zece kilograme de aur, iar celălalt, cu 14 kilograme de aur, nu era încastrat.

Prejudiciile se ridică la 300.000, respectiv 370.000 de lei, a spus Ciocan.

Acesta a precizat că, în urmă cu trei săptămâni, firmele respective primiseră avertisment, în urma unui control al poliţiei, pentru că nu asigurau măsuri de pază corespunzătoare.

Ciocan a mai spus că poliţiştii îi caută pe hoţi, făcând cercetări şi cu privire la paza magazinelor ale căror paznici nu ar fi fost la posturi în momentul în care au avut loc furturile. Paznicii magazinului au declarat că în momentul comiterii furtului, erau plecaţi să bea o cafea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a precizat, joi, că cele două lingouri din aur furate din seiful unui magazin din complexul comercial Obor nu au nicio legătură cu Banca Naţională Română (BNR), aşa cum se afirmase anterior.

Christian Ciocan a spus că lingourile necesitau măsuri speciale de protecţie, similare celor de la Banca Naţională Română.

Acesta a spus că Poliţia Capitalei va cere modificări legislative pentru ca pedepsele acordate proprietarilor de societăţi comerciale în care valorile nu sunt păzite corespunzător să fie mai mari.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă