19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialDoua romance se lanseaza astazi pe pista mortii

Doua romance se lanseaza astazi pe pista mortii

Sase sportivi din Romania vor lua astazi startul in cadrul Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Patinatorul Zoltan Kelemen va evolua in cadrul programului scurt, biatlonistele Eva Tofalvi, Mihaela Purdea si Dana Plotogea vor concura in proba de 10 km urmarire, in timp ce Raluca Stramaturaru si Mihaela Chiras se vor intrece in mansa a treia a intrecerilor olimpice individuale feminine de sanie.

Participarea in probele de sanie pe pista de la Whisteler ramane una dintre cele mai periculoase, in ciuda faptului ca ancheta declansata dupa moartea georgianului Nodar Kumaritasvili a conchis ca pista este sigura, iar accidentul a survenit din cauza unei greseli de pilotaj a sportivului. Federatia internationala de sanie (FIL) a luat totusi in considerare anularea competitiilor de sanie din cadrul JO de la Vancouver, dar conducatorii delegatiilor au sustinut la unison sa se respecte programul. Disputele in jurul sigurantei pistei continua insa, chiar Jaque Rogge, presedintele Comitetului International Olimpic, afirmand ca nu este normal ca un sportiv sa-si piarda viata din cauza unei erori. Sa speram ca astazi, reprezentantele noastre care  vor lua startul vor incheia cu bine cursele, mai ales ca la antrenamente Raluca Stramaturaru a cazut, la fel ca mai mult de jumatate din cele 15 sportive din aceeasi serie. Din fericire, spre deosebire de sora ei, Violeta, careia, dupa ce s-a accidentat, medicii i-au interzis sa participe, Raluca va lua startul in cursa olimpica de azi. "Partia din Sliding Center din Whistler nu este una dintre cele mai dificile" dar este celebra ca fiind una dintre cele mai rapide. In ciuda numeroaselor accidente de pana acum,  nu cred ca avem motive de ingrijorare", a explicat Ioan Duminicel, secretarul federatiei noastre de specialitate. Primul reprezentant al Romaniei care a concurat pe partia mortii a fost Valentin Cretu, clasat pe pozitia 31 in concursul castigat de germanul Felix Loch, devenit, la 20 de ani, cel mai tanar campion olimpic la sanie din istorie.
La biatlon, emotiile Evei Tofalvi, Mihaelei Purdea si Danei Plotogea, care s-au clasat printre primele 60 de participante de la sprint si au obtinut accesul la cursa de 10 km urmarire de astazi,  sunt de alta natura. Ele isi doresc sa termine cat mai aproape de Top 10, sansele cele mai mari avandu-le Eva Tofalvi, locul 14 la sprint. Bitalonista Alexandra Stoian, care s-a clasat pe locul 85 la sprint, va fi inlocuita pentru proba de stafeta de Reka Ferencz, campioana mondiala la juniori in urma cu cateva saptamani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă