5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialDouă persoane, omorâte în Brazilia, lângă stadionul Maracana și Bulevardul Olimpic

Două persoane, omorâte în Brazilia, lângă stadionul Maracana și Bulevardul Olimpic

Două persoane au fost ucise, vineri, în apropierea stadionului Maracana și a Bulevardului Olimpic din Rio de Janeiro, în ziua ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice, conform datelor poliției, citată de AFP, transmite Agerpres

Un agresor a fost ucis de un membru al poliției militare, vineri seară, pe o stradă din preajma arenei mitice pe care a fost aprins vasul olimpic, a indicat poliția într-un comunicat sâmbătă. Potrivit primelor informații, bărbatul, care încerca să comită un furt, a fost împușcat mortal de un membru al poliției militare, dintr-un alt stat regional, ce lucrează pentru securitatea Jocurilor.

Citește și: Explozie la JO de la Rio: A fost o deflagrație controlată

Câteva ore mai înainte, o arhitectă la volanul mașinii sale, pe una din principalele căi de acces către Bulevardul Olimpic, o arteră din zona portuară a Rio, în întregime renovată pentru JO, a fost ucisă cu un glonț în cap, cu ocazia unui jaf armat.

Joi, într-un incident încă puțin explicat, un alt brazilian, un avocat de 60 de ani, adept al jiu-jitsu, care conducea un BMW blindat în cartierul Parcului Olimpic, și-a ucis agresorul. Avocatul s-a identificat ca vice-consul al Rusiei la Rio, ceea ce consulatul rus a dezmințit rapid.

AFP relatează că un glonț a traversat sâmbătă peretele de plastic al centrului de presă pentru probele de echitație din cadrul Jocurilor de la Rio, fără a răni pe nimeni.

Glonțul, de calibru mic, a fost recuperat de organizatori, care, solicitați de ziariști, nu au comentat incidentul.

Centrul de presă este situat într-o zonă militară.

AFP transmite de asemenea că o explozie a fost auzită în apropierea liniei de sosire a probei de ciclism pe șosea, cu mai bine de două ore înainte de finalul cursei, în apropierea plajei Copacabana.

Un camion al poliției, specializat în neutralizarea pachetelor suspecte, a fost văzut la fața locului. În rândul spectatorilor nu a fost înregistrată agitație.

Un uriaș dispozitiv de securitate de 85.000 de polițiști și militari a fost mobilizat pentru asigurarea securității celor 10.500 de sportivi și 500.000 de vizitatori străini așteptați la Rio pentru JO, care s-au deschis oficial vineri seară pe Maracana și se vor încheia pe 21 august.

Primul oraș din America de Sud care organizează Jocurile Olimpice, Rio de Janeiro este confruntat cu o insecuritate cronică, alimentată de traficul de stupefiante și mizeria în care trăiește o mare parte a populației.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...
Ultima oră
Pe aceeași temă