Miercuri s-au împlinit două luni de la incendiul din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 63 de persoane au murit şi peste 150 au fost rănite.
În urma tragediei din seara de 30 octombrie, au avut loc o serie de proteste care au dus la schimbarea Guvernului şi la demiterea primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pus, totodată, sub control judiciar. Mai mult, cei trei patroni al clubului, Alin Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu au fost plasaţi în arest la domiciliu, iar angajaţii ISU care au făcut contrale în clubul Colectiv, George Matei și Antonina Radu, se află în arest, în penitenciar.
Luni, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a fost deschisă o linie de telefon unică, dedicată victimelelor incendiului de la Colectiv și rudele lor, unde ei solicita sprijin la orice oră. Pentru a oferi sprijin victimelor incendiului, în ţară au fost organizate numeroase evenimente caritabile.
Potrivit unui raport al MS, în spitalele din Bucureşti şi din străinătate mai sunt internate 23 de victime ale incendiului din Colectiv. Astfel, în spitalele din București, mai sunt internate patru victime ale incendiului, dintre care un pacient în stare critică. La Spitalul de Urgență din București mai sunt internaţi dou pacienți, iar la spitalele Bagdasar Arseni şi CC Iliescu mai este internat câte un pacient.
Dintre cele 39 de persoane transferate în spitale din străinatate, în prezent mai sunt internate 19: în Austria ( două persoane), în Belgia – opt persoane internate, în Olanda – trei persoane internate, în Germania – două persoane internate, in stare stabila, dintre care un cetatean german, în Marea Britanie – trei persoane internate, in stare stabilă, în Israel – o persoană internata, in stare stabila.
Până în prezent, au fost externate 76 de persoane îngrijite în țară, mai precizează Ministerul Sănătății.
În urma incendiului din 30 octombrie, și-au pierdut viața 63 de persoane, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 dintre răniții transferați în străinătate.