32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialDouă fosile de mamut, descoperite în albia râului Moldova

Două fosile de mamut, descoperite în albia râului Moldova

Două fosile de “mammuthus primigenius” au fost descoperite în albia râului Moldova, urmând să fie conservate şi incluse în expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţe ale Naturii din Suceava, arheologii apreciind că este una din cele mai importante descoperiri din judeţ în domeniul paleontologiei.

Arheologul Bogdan Niculică de la Muzeul Bucovinei din Suceava a declarat, luni, corespondentului Mediafax că cele două fosile, un femur în greutate de 40 de kilograme şi o lungime de 1,21 de metri şi o măsea, au fost găsite de două persoane din Gura Humorului în albia râului Moldova.

Niculică a spus că cele două piese – fosile de “mammuthus primigenius” – vor fi conservate preliminar, apoi vor intra în expoziţia permanentă a Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava.

El a explicat că în patrimoniul muzeului mai există astfel de fosile, însă nu de dimensiuni aşa de mari.

“E cea mai importantă descoperire făcută în judeţul Suceava în domeniul paleontologiei. Au mai fost descoperite astfel de piese în zonele Lisaura şi Plăvălari, însă cele descoperite în râul Moldova sunt mai spectaculoase”, a spus arheologul sucevean.

Niculică a precizat că se vor mai face cercetări în amonte de locul unde au fost descoperite cele două piese, pe o distanţă de 7-8 kilometri, în încercarea de a se identifica zona de unde au fost dislocate.

Cele mai citite

România a deschis scorul împotriva Ucrainei. 1-0, gol marcat de Stanciu

România a deschis scorul în meciul cu Ucraina, la turneul final al Campionatului European din Germania, Euro 2024. În minutul 29 al primei reprize, după...

Coldplay lansează album nou în luna octombrie

Trupa Coldplay a dezvăluit planurile de a lansa cel de-al 10-lea album de studio, intitulat "Music of the Spheres", în luna octombrie. Aceasta va...

Reacția lui Klaus Iohannis după victoria lui Stanciu și compania

Klaus Iohannis, președintele României, a transmis un mesaj de felicitări echipei naționale a României, după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei. Naționala de fotbal a...
Ultima oră
Pe aceeași temă