AROBS Transilvania Software si TeamNet International se numara printre primele 100 de companii incluse in acest an in Deloitte Technology Fast 500 EMEA, un top al companiilor de tehnologie care au inregistrat in ultimii cinci ani cele mai mari rate anuale de crestere a veniturilor in Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Cu o rata de crestere de 2.722,34%, firma clujeana AROBS Transilvania Software a ocupat locul 49, in timp ce TeamNet International din Bucuresti s-a plasat pe locul 71 (s 2.028,14%).
Deloitte Technology Fast 500 EMEA ierarhizeaza companiile de tehnologie publice si private din 23 de tari din regiunea EMEA care au raportat venituri de minimum 50.000 de euro in primul an de activitate. Fast 500 este realizat de Global Technology, Media & Telecommunications (TMT) Group din cadrul Deloitte.
Programul continua initiativa Technology Fast 50, care ierarhizeaza companiile in functie de locatie sau de o arie geografica predefinita. Romania s-a alaturat proiectului pentru prima data, in acest an, debutand cu succes prin trei companii calificate in topul 50 al regiunii Europa Centrala: AROBS Transilvania Software (numarul 5), TeamNet International (7) si LASTING Software din Timisoara (38).
"Cel mai recent rezultat este, fara indoiala, o adevarata performanta pentru industria de tehnologie din Romania", considera George Mucibabici, Presedintele Deloitte Romania. "Cu doua companii in top 100, Romania trimite un semnal clar intregii lumi. Pana acum eram una dintre cele mai importante destinatii de outsourcing din lume; dovedim acum ca avem un potential important si pe segmentul proprietatii intelectuale, un potential care se ridica la nivelul Europei Centrale".
Top 100 mai include trei companii din Polonia, doua din Ungaria, doua din Cehia si cate o companie din Croatia si Slovacia. Cel mai bine plasata companie central-europeana este Blue Media, cu o rata de crestere de 10.026,89%. Aflata pe locul 6 in clasamentul final, firma poloneza si-a adjudecat a doua mare performanta inregistrata de o companie central-europeana in istoria topului.
"Deteriorarea mediului economic global anticipata anul viitor va avea fara indoiala ecou si in aceasta industrie. Cu toate acestea, Romania este inca o tara cu o rata limitata de penetrare a tehnologiei, ceea ce reprezinta un dezavantaj pentru dezvoltarea economica", a continuat Mucibabici.
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro