21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialDotarea maternităţii Giuleşti după incendiu a costat 830.000 de euro

Dotarea maternităţii Giuleşti după incendiu a costat 830.000 de euro

Echipamentele şi mobilierul medical aduse la secţia de terapie intensivă a maternităţii Giuleşti, după incendiul din 16 august, au costat 3,5 milioane lei (circa 830,000 euro), plătiţi de Administraţia Spitalelor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, relatează NewsIn.

Trei firme au dotat secţia de terapie intensivă, în urma unor negocieri fără anunţ de participare, procedura fiind justificată de situaţia “de urgenţă extrema survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă”, conform unui anunţ de licitaţie.

Firma Radius Medical SRL a adus echipamentele suport micro-mediu în valoare de 855.000 lei, firma Eyecon Medical SRL a adus mobilier de 176.629 lei, iar firma Alsa Imed SRL a furnizat echipamente pentru diagnosticare, suport respirator şi monitorizare funcţii vitale în valoare de 1,79 milioane lei.

Pentru reparaţiile secţiei de terapie intensivă a Maternităţii Giuleşti din Capitală, afectată de incediul din 16 august, Adminsitraţia Spitalelor a plătit 514.000 de lei (circa 121.000 de euro) firmei Conteam SRL.

În urma incendiului din 16 august au murit şase bebeluşi.

Incendiul izbucnit la secţia anestezie-terapie intensivă pentru nou-născuţi de la maternitatea Giuleşti s-a produs din cauza supraîncălzirii ştecherului ce alimenta aparatul de aer condiţionat, potrivit raportului întocmit de experţi şi depus la dosar.

Maternitatea a fost redeschisă spre sfârşitul lunii septembrie, după efectuarea reparaţiilor.

Cele mai citite

RL a pus din nou ALPAB la tuns iarba

Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB), instituție subordonată Primăriei Capitalei, susține că a demarat lucrări de cosire a ierbii din zona Piața Unirii,...

Top stațiuni de la malul mării, preferate de români. Burcea (ANAT): Avem multe de rezolvat

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT), în parteneriat cu patronatele din industrie, reunite sub umbrela Organizației de Management al Destinației - (OMD) Județul...

Bill Walton, unul dintre cei mai mari jucători de baschet din toate timpurile, s-a stins din viață

Doliu în NBA. Legendarul Bill Walton s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, după o luptă îndelungată cu canceru. Legenda baschetului Bill...
Ultima oră
Pe aceeași temă