9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialDOSARUL JUDECĂTOARELOR ŞPĂGARE. Antonela Costache poate fi eliberată din arest

DOSARUL JUDECĂTOARELOR ŞPĂGARE. Antonela Costache poate fi eliberată din arest

Curtea de Apel Bucureşti a admis, joi, cererea judecătoarei Antonela Costache de eliberare provizorie sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată că ar fi luat mită pentru intervenţii în dosare. Decizia nu este definitivă, potrivit Mediafax.

Judecătoarea Antonela Costache a cerut, în 22 aprilie, Curţii de Apel Bucureşti să fie eliberată din arest.

Instanţa a admis cererea judecătoarei Antonela Costache şi a dispus punerea în libertate provizorie sub control judiciar.

În timpul eliberării provizorii, Antonela Costache este obligată “să nu se apropie de sediul Tribunalului Bucureşti şi să nu se apropie de niciuna dintre persoanele implicate în prezenta cauză (denunţători, martori, experţi)”, potrivit deciziei instanţei.

Totodată, Antonela Costache va fi obligată să nu părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov fără încuviinţarea instanţei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti sunt în arest preventiv din 15 martie, fiind cercetate pentru luare de mită şi trafic de influenţă pentru soluţii în mai multe dosare, printre care şi cel al lui Dinel Nuţu, fost Staicu. Acestea au fost suspendate din funcţiile de la Tribunalul Bucureşti de către Consiliul Superior al Magistraturii.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre.

Judecătoarele Dinu şi Costache sunt suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cele mai citite

Patru persoane au fost arestate în Belgia pentru că ar fi planificat un atac terorist

Patru persoane, trei minore și un adult, au fost arestate în Belgia, fiind suspectate că ar fi planificat un atac terorist în Bruxelles, potrivit...

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...

Moaștele Sfântului Dimitrie Basarabov sunt în pelerinaj la Ploiești

Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Ploiești a avizat favorabil pelerinajul cu Sfintele Moaște ale Sfântului Dimitrie Basarabov, în municipiul...
Ultima oră
Pe aceeași temă